rosirosi 10.01.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Witam wszystkich Buduję dom sam od samego początku a to oznacza że wszystko robię pierwszy raz w życiu, no może poza wbijaniem gwoździ w deski.Obecnie szykuję się do kupna dachówki ceramicznej , no i muszę ją sam ułożyć . Pytanie : która dachówka jest najbardziej łatwa w układaniu. Lista z której wybiorę jeden model : ROBEN : MONZA plus TOBAGO CZARNOBRĄZOWA GLAZUROWANA BORNHOLM TOBAGO CZARNOBRĄZOWA GLAZUROWANA PIEMONT TOBAGO GLAZUROWANA BRAAS RUBIN 9V tekowy glazura RUBIN 13V tekowy glazura CREATON HARMONICA "NOBLESSE" brązowa glazurowana TITANIA "NOBLESSE" brązowa glazurowana FUTURA noblesse brązowy glazura Dach prosty dwuspadowy bez żadnych daszków itp., 230 m2 ,kąt 40*, 6 okien dachowych, pełne deskowanie.Z KTÓRĄ Z TYCH DACHÓWEK BĘDĘ MIAŁ NAJMNIEJ PROBLEMÓW PODCZAS UKŁADANIA. POZDRAWIAM WSZYSTKICH:0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.01.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Najłatwiejsza w układaniu jest Braas celtycka betonowa. a z tych co podałeś to Rubin 9V. Ogólnie nic trudnego w zwykłych dachówkach nie ma i zasada taka sama. Dopasuj jeszcze rozmiar dachówki do długości krokwi czy wyjdzie Ci cała dachówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 11.01.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Buduję dom sam od samego początku a to oznacza że wszystko robię pierwszy raz w życiu, no może poza wbijaniem gwoździ w deski. Obecnie szykuję się do kupna dachówki ceramicznej , no i muszę ją sam ułożyć . Pytanie : która dachówka jest najbardziej łatwa w układaniu. Sam ołaciłem i ułożyłem dachówki ,wykonałem wszelkie obróbki itp. Robiłem to pierwszy raz. Wybrałem dachówkę CREATONA Harmonie bo ma duże zamki co ułatwia proste dopasowanie do długości połaci dla amatora , z szerokością nie ma większych problemów. Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts