radek9610 11.01.2018 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Siemanko . Planuje adaptacje poddasza w domu murowanym o wymiarach 12x10 . Dach dwuspadowy z eternitu ale krokwie zdrowe . I mam takie pytania co do wyceny bo nie wiem czy będzie sie opłacało zagospodarowanie tej kondygnacji . Nie ma tam ścianki kolankowej wiec zrobię przedścianke z płyty GK . Powierzchnia wtedy będzie około 90m² . Zamierzam tam zrobić kuchnie , 2 pokoje , łazienkę i mały salonik.Dodam ze wszystko będę robił sam prócz zmiany dachu i posadzek. Wiec ile mogą kosztować następujące prace z materiałami :-położenie membramy i blachodachówki na dachu 140m²-wylanie posadzki tylko do wyrównania na powierzchni mieszkalnej, czyli około 90m²-ocieplenie dachu wełną 15cm + 10cm i na to paroizolacja-Zabudowa sófitu i ścianek działowych płytami GK na stelażu Jaka może być kwota orientacyjna ? Przypomne ze dach i posadzki robiła by ekipa a resztę ja sam czyli będzie to tylko koszty materiałów .Chce wiedzieć czy to będzie kwota około 40,50 a może i dużo większą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceglany-Hobbysta 12.01.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Ja robiłem wycenę podobnego dachu tylko jeszcze z wypustem okiennym na jednej części dachu. Zdjęcie starej blachy, wymiana co gorszego drewna na nowe (kilka sztuk krokwi i nowe kntrłaty) , położenie nowej blachodachówki Rynny etc.+ obróbka. Na Podkarpaciu wycenili mi to na ok 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek9610 12.01.2018 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 O cholercia to sporo chyba ... Myślałem ze za same położenie blachy z membrmą +obróbki to w 15 tyś bym się zmieścił . Bo eternit to sam bym zdjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajda16v 21.01.2018 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Witam Podepnę się do tematu ponieważ nigdzie nie znalazłem wystarczającej dla mnie odpowiedzi. Obiektem jest wolno stojący domek na wsi i chciałbym adaptować poddasze na małe mieszkanko i jak to wygląda od strony prawnej?? -nie ruszałebym żadnej belki ani żadnego elementu budynku -dach jest cały nowy blachodachówka -elementy stropów jak i krokwie itp wszystko zdrowe -ściany byłby oparte na kontrucji profile i płyta G-K -podłoga do belek stropowych przykręcone grube dechy po bokach i na tym kratownica z drewna -żadnych betonów itp -miałbym zgodę całej rodziny na robienie mieszkania -wszystko robiłbym sam na spokojnie w ciągu roku Z góry dziękuje za odpowiedź (nie musze tutaj chyba pisac że oczywiście ocieplenia itp ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 30.01.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 A co zrobisz z eternitem jak już go zdejmiesz z dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek9610 31.01.2018 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Nie będę wchodził q dodatkowe koszty żeby go utylizować, bo słyszałem ze są spore . wiem ze jakieś tam dofinansowania sa ale to bieganie z urzedu do urzedu, papiery i czas .Wiec co do twojego pytania, eternitn odłożę gdzieś tam w szopce i z czasem go użyje do podbudowy pod bruk lub komuś oddam do podobnych celów (wylewka, podbudowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts