Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Taką informację wyczytałem we wczorajszej GW.

"W kwietniu zeszłego roku metr mieszkania - według podawanej przez GUS średniej dla całego kraju - kosztował jeszcze 2071 zł. Pod koniec czerwca tego roku, trzeba było już zapłacić 2562 zł"

Dla jednych to zła wiadomość, dla innych dobra...

Dla tych, którzy chcą sprzedać mieszkanie i zainwestować te środki w dom (tak jak ja) to chyba dobrze...

Ale nic tu darmo....jak rosną ceny mieszkań, to rosną i towary...

Przewidywania są takie, że z roku na rok, mieszkania będą drożeć i to dużo!! Średnio jakie 10% w skali roku!!!

https://forum.murator.pl/topic/23516-srednia-cena-nowego-mieszkania-podskoczy%C5%82a-o-prawie-500-z%C5%82/

ceny podane przez GUS to jedna sprawa, a druga jest taka, że jak wczoraj przeglądałem ofertę jednego z biur nieruchomości to szczęka mi opadła, ceny mieszkań na rynku wtórnym za 1m2 wynosiły od 2900zł do 4700 zł :o
ceny podane przez GUS to jedna sprawa, a druga jest taka, że jak wczoraj przeglądałem ofertę jednego z biur nieruchomości to szczęka mi opadła, ceny mieszkań na rynku wtórnym za 1m2 wynosiły od 2900zł do 4700 zł :o

Rozumiem, że chodzi o Warszawę...tam to raczej nie dziwota

No cóż punkt widzenia zależu od punktu siedzenia. :lol:

Ja zamierzam sprzedać mieszkanie po wybudowaniu domu, żeby spłacić zaciągnięty na budowę kredyt i rosnące ceny nieruchomości zmniejszają mi różnicę miedzy wartością tego kredytu a sumą jaką dostanę za mieszkanie, więc jestem z tej sytuacji zadowolony.

Rozumiem, że chodzi o Warszawę...tam to raczej nie dziwota

Mogło chodzić o Wrocław - w nowym (4 lata) budynku obok mnie mieszkania idą po 5-6 tys za m2 ...