Regius 11.01.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Cześć, Poniżej zrzutka z oryginalnego projektu więźby dachowej. Po przeliczeniu więźby przez kierownika budowy okazało się że trzeba zwiększyć przekroje krokwi (krokwie 9x20 cm, jętki 2x5x16 cm). Jeden z wykonawców uświadomił mnie, że jętki są różnych wysokościach i zaproponował dołożenie płatwi aby strych dało się w jakikolwiek sposób zagospodarować. Postanowiłem zlecić konstruktorowi nowy projekt więźby dachowej. Nie wiem jak nowy projekt będzie finalnie wyglądał, ale zastanawiam się, czy jest jakiś sposób aby w maksymalny sposób uniknąć dodatkowych podparć/słupów płatwi. Czy Waszym zdaniem istnieje jeszcze jakiś inny sposób zmiany więźby pozwalający na zagospodarowanie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 20.01.2018 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Otrzymałem nowy projekt więźby. Płatew po przeciwległej stronie lukarny umiejscowiona jest super, bo podpierające ją słupy schowane są w ścianie. Czy Waszym zdaniem jest jakakolwiek techniczna możliwość przesunięcia płatwi przy lukarnie tak, żeby była symetryczna względem drugiej (boję się że niesymetryczne ułożenie płatwi może źle wyglądać) bez obniżania/skracania lukarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 03.04.2018 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Przeglądam nowy projekt więźby i intryguje mnie jedna sprawa. Czy płatwie trzeba fizycznie łączyć z jętkami lub kleszczami (na większości zdjęć widziałem, że elementy są ze sobą połączone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts