mariobrk 12.01.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam, DRODZY Uzytkownicy możecie polecić którąś z nich??? Jakieś wady i zalety użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.01.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Nibe ma ciekawszy sterownik i będzie cichsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.01.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam, DRODZY Uzytkownicy możecie polecić którąś z nich??? Jakieś wady i zalety użytkowania? Żadna. Za te pieniądze masz PC PW i z 3-4kWp w panelach PV. Przemyśl to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 12.01.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam, DRODZY Uzytkownicy możecie polecić którąś z nich??? Jakieś wady i zalety użytkowania? jesli koniecznie któąś z tych dwóch to Nibe Danfoss fajny sprzet, ale za Czarnego Krzysztofa nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.01.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 jesli koniecznie któąś z tych dwóch to Nibe To zabrzmiało jak wybór między Macierewiczem a Błaszczakiem na ministranta wojny... Takie stwierdzenie jest krzywdzące bo to nie są złe pompy, delikatnie mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 12.01.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 To zabrzmiało jak wybór między Macierewiczem a Błaszczakiem na ministranta wojny... Takie stwierdzenie jest krzywdzące bo to nie są złe pompy, delikatnie mówiąc. nie są ale polecałbym swoją, bo ją znam Nibe jest moim zdaniem zbyt droga w stosunku do jakości (jaką zresztą posiada)... przepłaca się za nazwę ale i dobry serwis (informacja od kilku znajomych posiadających Nibe) Danfoss z tego co wiem to też dobry sprzęt, ale wątek Czarnego swoje robi, nikomu jej nie polecę zresztą najtańsza też nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 12.01.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 O tysiącu dobrych instalacji danfossa nikt nie mówi a jeden przypadek to moim zdaniem za mało by skreślać firmę. Nie bronię danfossa ale w połowie pomp ciepła innych producentów są ich części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.01.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 (...) ale w połowie pomp ciepła innych producentów są ich części. Sam stosuję "u siebie" zawory rozprężne Danfoss i jeszcze NIGDY nie miałem wadliwego zaworu tej firmy. W automatyce chłodniczej Danfoss ma KLASĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 12.01.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 O tysiącu dobrych instalacji danfossa nikt nie mówi a jeden przypadek to moim zdaniem za mało by skreślać firmę. Nie bronię danfossa ale w połowie pomp ciepła innych producentów są ich części. Nikt nie mówi bo może tych instalacji tak dużo nie ma. Wiekszosc polskiej produkcji idzie na eksport. Na forum danfuj jakos zbytnio popularny nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 14.01.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Z mojego doświadczenia oczywiście Nibe. Sterownik bardzo przyjemny i generalnie jak się dobrze negocjuje można na pewno dostać w fajnej cenie.Kupując pompę również rozważałem Danfossa i parę innych, ale ostatecznie wybór padł na Nibe i do dziś jestem bardzo zadowolony. I tak jak koledzy napisali wyżej, po doświadczeniach jednego z użytkowników forum w życiu nigdy nie polecę sprzętu firmy Danfoss, bo może i sprzęt ok, ale po tym jak potraktował Krzysztofa autoryzowany instalator Danfossa i po tym jak firma praktycznie nic nie zrobiła aby mu pomóc w rozwiązaniu problemu to lepiej się trzymać od nich z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobrk 15.01.2018 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Z mojego doświadczenia oczywiście Nibe. Sterownik bardzo przyjemny i generalnie jak się dobrze negocjuje można na pewno dostać w fajnej cenie. Kupując pompę również rozważałem Danfossa i parę innych, ale ostatecznie wybór padł na Nibe i do dziś jestem bardzo zadowolony. I tak jak koledzy napisali wyżej, po doświadczeniach jednego z użytkowników forum w życiu nigdy nie polecę sprzętu firmy Danfoss, bo może i sprzęt ok, ale po tym jak potraktował Krzysztofa autoryzowany instalator Danfossa i po tym jak firma praktycznie nic nie zrobiła aby mu pomóc w rozwiązaniu problemu to lepiej się trzymać od nich z daleka. Mam dobraną taką samą. Długo uzytkujesz Nibe ? Do ogrzewania i CWU?Jak zużycie prądu, koszt roczny? 100 %PODŁOGÓWKA? Jak duży domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 15.01.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Mam dobraną taką samą. Długo uzytkujesz Nibe ? Do ogrzewania i CWU?Jak zużycie prądu, koszt roczny? 100 %PODŁOGÓWKA? Jak duży domek? Dane domku widać w stopce 122m2 podłóg i 33m2 garażu, przy czym garaż nie jest ogrzewany. Dom parterowy. Całość na podłogówce. Wszystko grzejemy w I taryfie i utrzymujemy 22-23 stopnie w domu. Tak CO + CWU, w końcu to pompa ze zintegrowanym zbiornikiem. Teraz w lutym będzie 3 lata jak mieszkamy, a używamy troszkę ponad 3 lata bo wiadomo, że chodziła przed przeprowadzką Pompa ma swój podlicznik i praktycznie w każdym roku 2015-2016-2017 zużywała około 3150 kW czyli około 1900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobrk 15.01.2018 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Dane domku widać w stopce 122m2 podłóg i 33m2 garażu, przy czym garaż nie jest ogrzewany. Dom parterowy. Całość na podłogówce. Wszystko grzejemy w I taryfie i utrzymujemy 22-23 stopnie w domu. Tak CO + CWU, w końcu to pompa ze zintegrowanym zbiornikiem. Teraz w lutym będzie 3 lata jak mieszkamy, a używamy troszkę ponad 3 lata bo wiadomo, że chodziła przed przeprowadzką Pompa ma swój podlicznik i praktycznie w każdym roku 2015-2016-2017 zużywała około 3150 kW czyli około 1900 zł. Stopkę widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobrk 15.01.2018 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Stopkę widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobrk 15.01.2018 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 A jakie koszty przeglądów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 16.01.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 A jakie koszty przeglądów? Jak jakiś zrobię to dam znać właśnie niedawno rozmawiałem z instalatorem i trzeba by jakiś wykonać Przeglądy to sprawa instalatora myślę, że marka pompy nie ma tu nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 28.02.2018 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 nie miałbym odwagi decydować się na D dla potomnych przypomnienie : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?338776-Danfoss-a-za%C5%82atwianie-trudnych-spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 28.02.2018 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 A czemu nie Stiebel Eltron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrob 01.03.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Witam Jestem posiadaczem pompy Danfoss DHP-8H od kilku lat i jestem zadowolony. Co do sterownika rzeczywiście jest troszkę ubogi - ale dla zwykłego użytkownika wystarczający. Z to jeśli chodzi o pracę - robi to do czego została stworzona. Średnio rocznie ok 3500 -3600 kW zapotrzebowania. Temperatura w domu nie mniej niż 23,8 - żona marznie Ogólnie nie ma do czego się doczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 01.03.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 żona marznie Ja bym się czymś takim nie chwalił, i to jeszcze na forum PS Zużycie a nie zapotrzebowanie, kWh a nie kW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts