Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PC Gruntowa DANFOSS CZY NIBE ???

mariobrk

Recommended Posts

Ja bym się czymś takim nie chwalił, i to jeszcze na forum ;)

PS Zużycie a nie zapotrzebowanie, kWh a nie kW....

Kolego Wihajster- bardzo cenię twoją wiedzę i zaangażowanie w dziale pomp ciepła.

Oczywiście masz rację odnośnie jednostek, jednakże moim zdaniem nie wszystko trzeba komentować. Nieraz wystarczy uśmiechnąć się pod nosem;)

Co do żony- to raczej stwierdzenie faktów na nie przechwałki :)

Piszemy tutaj aby pomóc nowym użytkownikom w podjęciu decyzji. Może choć jednego ludka uda się przekonać do zainstalowania pompy ciepła a o to nam chodzi:D

Pozdrawiam

Widzę, że cenzura wróciła i skasowano mój post w tym temacie.

"Zadałem firmie Danfoss kilka prostych pytań dotyczących pompy. Wysłałem 3 wiadomości jedną na ogólny adres podawany na stronie, a dwa do koordynatora produktu. Nie otrzymałem odpowiedzi."

Jest to ważne dla przyszłego użytkownika i istotne w wyborze produktu, który nie kosztuje 5 zł. Tak więc chore jest kasowanie niewygodnych wiadomości.

Jeśli ktoś ma zainstalowaną pompe nibe z kolektorem pionowym prosił bym o orientacyjny koszt instalacji.

Zastanawiam sie nad modelem NIBE F1126 8KW - wiem że sama pompa to około 24 tyś ale ile wynoszą koszta instalacji plus minus?

Pozdrawiam

W 2015 2x90m ze studzienką, projekt geologiczny i zgłoszenia do urzędu to był koszt ok 17k.

Mamy buderusa, ale to chyba bez znaczenia.

Edytowane przez cob_ra

Jeśli ktoś ma zainstalowaną pompe nibe z kolektorem pionowym prosił bym o orientacyjny koszt instalacji.

Zastanawiam sie nad modelem NIBE F1126 8KW - wiem że sama pompa to około 24 tyś ale ile wynoszą koszta instalacji plus minus?

Pozdrawiam

Ja prawie 2 lata temu dostałem taka wycene ma NIBE

odwierty zima 65/m

projekt prac geologicznych 1200

studzienka 3400

materiały 2500

montaz 3000

cenny NETTO

Widzę, że cenzura wróciła i skasowano mój post w tym temacie.

"Zadałem firmie Danfoss kilka prostych pytań dotyczących pompy. Wysłałem 3 wiadomości jedną na ogólny adres podawany na stronie, a dwa do koordynatora produktu. Nie otrzymałem odpowiedzi."

Jest to ważne dla przyszłego użytkownika i istotne w wyborze produktu, który nie kosztuje 5 zł. Tak więc chore jest kasowanie niewygodnych wiadomości.

Nie tylko Twój. Mój także zniknął bez żadnej informacji ...