Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon, aneks kuchenny i antresola

Lanana

Recommended Posts

Cześć. Planuje remont strychu w domu rodzinnym. Chcę urządzić małe mieszkanie.

Mam do dyspozycji pokój około 27m2 z możliwością urządzenia sypialni na antresoli/poddaszu

Na strychu znajdują się osobne pomieszczenie na łazienkę, ale na razie nie chce go ruszać(remont w przyszłości).

Interesuje mnie remont pokoju w którym ma znajdować się salon z małą kuchnią wraz z antresolą(sypialnią)

Informacje:

-Kuchnia raczej musi się znajdować w miejscu w którym została umieszczona na planach ponieważ najłatwiej tam poprowadzić wodę(Pion z łazienki znajduje się po drugiej stronie ściany)

- Największy problem mam z umieszczeniem schodów. Chce za pomocą nich trochę oddzielić kuchnię od salonu, ale będzie to wymagało przesunięcia drzwi.

- Kuchnia jest bardzo mała(mała ilość szafek), ale wydaje mi się, że taka wystarczy. Chciałabym żeby była dwurzędowa

- Schody mają zajmować jak najmniej miejsca. Wydaje mi się, że schody młynarskie będą najlepszym rozwiązaniem

- Pokój jest ze skosami

Mam też ogólne pytania

-W przyszłości chcę postawić kozę, która musi stać przy kominie. Czy odległości pomiędzy kozą kuchnią i schodami nie za mała?

-Czy jest sens wymieniać stare kaloryfery? Z tego tego co czytałam lepiej trzymają ciepło niż nowe

Co sądzicie o planach.

ee7c8912ad03acd4.png

zdjecie.jpg

Edytowane przez Lanana
problem ze zdjęciem