Sqza05 13.01.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Witam nie wiem czy dobry temat do takiego pytania ale najwyżej przeniescie je, Zaczął mi cieknąć zawór jeśli tak to się nazywa ogólnie potrzebuje się dowiedzieć jak fachowo ta część instalacji się nazywa i jak ją wymienić Od góry wygląda jak by mial możliwość krecenia śrubokrętem płaskim i właśnie tam ucieka woda http://i63.tinypic.com/e9dzyo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 13.01.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Witam nie wiem czy dobry temat do takiego pytania ale najwyżej przeniescie je, Zaczął mi cieknąć zawór jeśli tak to się nazywa ogólnie potrzebuje się dowiedzieć jak fachowo ta część instalacji się nazywa i jak ją wymienić Od góry wygląda jak by mial możliwość krecenia śrubokrętem płaskim i właśnie tam ucieka woda http://i63.tinypic.com/e9dzyo.jpg Nazywa się zawór kątowy z odcięciem , cieknie na gumowym oringu wewnątrz, nie musisz go wymieniać teraz zimą jeżeli to obieg CO bo trzeba by spuścić wodę z ogrzewania, wystarczy że dokupisz zaślepkę z uszczelką w środku pasującą na gwint (na zdjęciu ten u góry ,zaraz przy śrubie na śrubokręt, zabrudzony na zielono) przykład zaślepki z INNYM gwintem http://allegro.pl/mosiezny-zaslepka-1-2-gwint-wewnetrzny-867-i5278640214.html?reco_id=3fafd4e8-f896-11e7-8637-246e96321a40&bi_c=Product&bi_m=reco&bi_s=archiwum_allegro , zakręcisz zaślepkę (być może trzeba będzie trochę ,2 mm , wkręcić śrubę by nie wystawała ponad gwint) i przestanie cieknąć , latem wymień zawór na nowy. Tomraider. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqza05 14.01.2018 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Z tego co mi się wydaje jest to powrót c.w.u bo później to leci do pompki cyrkulacyjnej i później do boilera , cieknie tylko jak ktoś korzysta z wody , znalazłem podobna taką zaslepke z kaloryfera pasujący na ten zawór , ciekawe czy jak zakręce to coś wytrzyma . Przynajmniej teraz wiem czego szukać w sklepie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.01.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 jak masz jakieś stare zawory w domu to zaślepka będzie pasować, musisz tylko kupić uszczelkę, papierową lub kryngielitową na ten rozmiar i podłożyć pod tą zaślepkę, niektóre takie zawory mają oryginalnie taką uszczelkę z zaślepka, niektóre nie maja uszczelki. wez do sklepu i dopasuj uszczelke, nie wiem ona chyba 1cm moze 1,2 cm bedzie miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 14.01.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 jak masz jakieś stare zawory w domu to zaślepka będzie pasować, musisz tylko kupić uszczelkę, papierową lub kryngielitową na ten rozmiar i podłożyć pod tą zaślepkę, niektóre takie zawory mają oryginalnie taką uszczelkę z zaślepka, niektóre nie maja uszczelki. wez do sklepu i dopasuj uszczelke, nie wiem ona chyba 1cm moze 1,2 cm bedzie miec Chyba chodziło Ci że ma grubość 1 lub 1,2 mm. Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts