Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bidet w łazience obok WC -montaż

Ivonex

Recommended Posts

Witam, w łazience przewidzieliśmy bidet po prawej od muszli WC i fachowcy tak to zrobili, że bidet jest klika cm (ok. 3-4) niżej od muszli, a jak przyjdzie deska, to wyjdzie pewnie 2x więcej :(

Fachowcy mówią, że stelaże nie umożliwiają takiej regulacji -czy to prawda? Nie da się wyregulować wysokości?

A może bidet może być tak, więc dać sobie spokój z tym i zostawić.

Dzięki Panowie! Stelaże zaklejone płytkami, więc już nic nie widać i żałuję, że przed zabudową nie wypoziomowałam tych 2 urządzeń i zaufałam fachowcaom.

Wg mnie poziom misek powinien być taki sam, więc fachowcom zaliczę niedoróbke, chyba że to przerobią, ale nie widać, żeby się do tego rwali.

U mnie otwory montażowe i górne poziomy miski i bidetu są te same - różnica jest tylko o grubość deski (jak by nie robił, to pewnie zawsze może być - deski mają różne grubości), jakoś nie rzuca się to w oczy. Instalator na etapie montażu stelaży pytał, jaki poziom chcemy - odpowiedź była "ma być wygodnie" - i tak też jest.

• 1 year później...

Witam ponownie po roku :) Wkurza mnie to bardzo więc udało mi się w końcu znaleźć dokumentację -jest to STELAŻ PODTYNKOWY DO BIDETU

RAFA -TUTAJ

Widać, że ma 3 poziomy, każdy o różnicy 2cm. Fachowcy nie pamiętją, jeden mówi, że zawsze montuje na środek, a drugi, że nie wyklucza, że już teraz jest zamontowany najwyżej, nikt z nich nie pamięta dokładnie -szkoda gadać!

Nie chcę już z nimi rozmawiać, węc zapytam Was - czy wystarczy podwierciś w płytkach i poszukać tych wyższych otworków czy w ogóle są 2cm wyżej? Ze schematu nie widać jak wygląda mocowanie tych dwóch poziomych śrub -czy te otworki 6szt. (3 poziomy) mają na stałe nakrętki od strony wewnętrznej? Jak to jest z tym skręcaniem, czy da się przełożyć śruby bez demontażu zabudowy? Pozdrawiam

StelazBidet1.jpg

................ Wystarczy więc wkręcić pręty i oczywiście nakrętka z przodu .
powiadasz, ze z przodu powinna być nakrętka?

IMG-20180908-WA0011.jpgCzyli jak mam taj jak widać, to te pręty powinny byc jeszcze z przodu unieruchomione z przodu nakrętką? (oczywiście do stelaża nie glazury)teraz sa luźne, stelaż Grohe.