Ivonex 13.01.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Witam, w łazience przewidzieliśmy bidet po prawej od muszli WC i fachowcy tak to zrobili, że bidet jest klika cm (ok. 3-4) niżej od muszli, a jak przyjdzie deska, to wyjdzie pewnie 2x więcej Fachowcy mówią, że stelaże nie umożliwiają takiej regulacji -czy to prawda? Nie da się wyregulować wysokości? A może bidet może być tak, więc dać sobie spokój z tym i zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 13.01.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Pytanie, czy i jak bardzo ci to przeszkadza wizualnie, i na jakim etapie wykończenia łazienki jesteś. Stelaże najczęściej umożliwiają regulację wysokości, ale przed ich zabudowaniem, jak masz już płyty pokręcone, to trzeba rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.01.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 mam dwa stelaże, jeden od bidetu drugi od kibelka, oba maja znaczniki na jakiej wysokości mają być. Po takim zamontowaniu śruby/prety nagwintowane sa na róznej wysokości. Pytanie, czy kible i bidety maja tez na różnych wysokościach otwory montażowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 13.01.2018 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Dzięki Panowie! Stelaże zaklejone płytkami, więc już nic nie widać i żałuję, że przed zabudową nie wypoziomowałam tych 2 urządzeń i zaufałam fachowcaom. Wg mnie poziom misek powinien być taki sam, więc fachowcom zaliczę niedoróbke, chyba że to przerobią, ale nie widać, żeby się do tego rwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 13.01.2018 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 U mnie otwory montażowe i górne poziomy miski i bidetu są te same - różnica jest tylko o grubość deski (jak by nie robił, to pewnie zawsze może być - deski mają różne grubości), jakoś nie rzuca się to w oczy. Instalator na etapie montażu stelaży pytał, jaki poziom chcemy - odpowiedź była "ma być wygodnie" - i tak też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 14.01.2018 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Dzięki, a można jakoś skorygować poziomy WC i Bidetu choćby o 1 cm bez zdejmowania regipsów i płytek na stelażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.01.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Zależy od modelu i raczej głównie bidet (nie ma sztywnej rury od spłukiwania) - w niektórych widziałem mimośrodowe tulejki plastikowe nakładane na śruby, którymi regulowało się poziom - ale to chyba max 1 cm różnicy. Popytaj hydraulika lub popatrz na swój zestaw montażowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 20.01.2019 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Witam ponownie po roku Wkurza mnie to bardzo więc udało mi się w końcu znaleźć dokumentację -jest to STELAŻ PODTYNKOWY DO BIDETU RAFA -TUTAJ Widać, że ma 3 poziomy, każdy o różnicy 2cm. Fachowcy nie pamiętją, jeden mówi, że zawsze montuje na środek, a drugi, że nie wyklucza, że już teraz jest zamontowany najwyżej, nikt z nich nie pamięta dokładnie -szkoda gadać! Nie chcę już z nimi rozmawiać, węc zapytam Was - czy wystarczy podwierciś w płytkach i poszukać tych wyższych otworków czy w ogóle są 2cm wyżej? Ze schematu nie widać jak wygląda mocowanie tych dwóch poziomych śrub -czy te otworki 6szt. (3 poziomy) mają na stałe nakrętki od strony wewnętrznej? Jak to jest z tym skręcaniem, czy da się przełożyć śruby bez demontażu zabudowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.01.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Jeżeli stelaż został zamontowany na wysokości 1m od znacznika plus grubość okładziny docelowej (tolerancja wynosi od -1 do +2cm) , to możesz pobawić się w odnajdowanie otworów . Mają one z tyłu nakrętki . Wystarczy więc wkręcić pręty i oczywiście nakrętka z przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 ................ Wystarczy więc wkręcić pręty i oczywiście nakrętka z przodu .powiadasz, ze z przodu powinna być nakrętka? Czyli jak mam taj jak widać, to te pręty powinny byc jeszcze z przodu unieruchomione z przodu nakrętką? (oczywiście do stelaża nie glazury)teraz sa luźne, stelaż Grohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.01.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Dokładnie tak . Teraz pręty ruszają się . Jak wkręcisz nakrętkę z przodu , tak aby docisnąć ją do stelaża , to pręty będą sztywne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Dzieki, tego nie wiedziałem, nie ma tego tez w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.01.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Nie ma też o dodatkowych wzmocnieniach na wysokości prętów . Tam gdzie jest największy moment gnący . Kilka lat temu w instrukcjach montażu stelaży , zalecana była pojedyńcza płyta gk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) ja mam pojedynczą płytę GK, ale o jakich dodatkowych wzmocnieniach piszesz? mam taki Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.01.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Płyta gk powinna być przykręcona podwójnie . Wzmocnienia należy dać : ściana-belka z prętami . W LM w dziale z ceramiką łazienkową mają gotowe wzmocnienia . Ja stosuje płaskowniki o kształcie L . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 ok. Juz wiem o czym piszesz. niestety ten jeden stelaż będzie tak jak jest, bez wzmocnień i z jedną płyta GK. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 21.01.2019 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Dzięki wielkie. Możecie pokazać na przykładzie te dodatkowe płaskowniki "L"? Bo u nas pojedyncza płyta regipsowa i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.01.2019 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Płyta gk musi być przykręcona podwójnie . Wzmocnienia kupisz w LM w dziale śruby , wkręty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts