PrzyszłyBudowniczy 13.01.2018 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Mam dylemat jak rozwiązać kwestie poziomu wylewki w salonie. Zakładałem, że będzie 8cm + 2cm na panele/kafelki. Tak mam ustawiony poziom drzwi tarasowych. Pojawiła się jednak opcja paneli winylowych - lepsze na podłogówkę niż deski drewniane czy panele laminowane. Mają jednak niecały 1cm grubości i mogę je przykleić do wylewki, niema piankowego podkładu. Jak to wyrównać z poziomem gdzie będą płytki - wylać tam 1.5cm mniej wylewki? Co jakbym w przyszłości chciał zmienić panele winylowe na np. parkiet? Czy powininem przygotować poziom pod parkiet czyli 1-1.5cm niżej i czymś podnieść podłogę o 1.5cm? Najprościej wydaje mi się w strefie przy drzwiach tarasowych zrobić delikatny spad i całą podłogę mieć 1.5cm niżej, tylko czy to zgodne ze sztuką kładzenia takich paneli? Jestem ciekaw jak to rozwiązaliście! Nie chciałbym dawać grubszego podkładu, bo myślę że stracę cały zysk z małego oporu paneli winylowych. z drugiej strony zamykać sobie drogę przed jakąkolwiek grubsza podłogą Edytowane 13 Stycznia 2018 przez PrzyszłyBudowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts