Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana kierownika budowy - piec kondensacyjny + kaloryfery + automatyka

ozeh

Recommended Posts

Koledzy, koleżanki

niestety już 3 raz zmienia mi się "kierownik" mojej budowy :(

Dom pow ~170 m2

na parterze podłogówka;

pozostałe pomieszczenia kaloryfery: wybrali mi purmo ramo lub Kermi therm-x2® Plan-K - mam zdecydować - nie wiem czy to dobry wybór ?

oczywiście problem w salonie bo ma być pionowy o mocy > 2000W - nie mogę nic znaleźć sensownego

miało być sterowanie temperaturą powiązane z pogodynką i czujnikami temperatury w pomieszczeniach - ale obecny pan nie zna sie na tym

Już wcześniej zakupiłem pompe ciepła do CWU z wężownicą - i nie wiem czy mam dodać pompę wymuszającą przepływ wody ? mam prysznic z termoststem.

Co teraz ...

szukam pieca gazowego kondensacyjnego (nie wiem czy ma mieć zasobnik wody ?) do CO (ewentualnie poprzez wężownice podgrzanie wody w pompie)

chciałbym aby był ze sterownikiem umożliwiającym sterowanie poprzez internet i sterowniki w pokojach

czy dobrym pomysłem jest zamontowanie termostatów automatycznych na kaloryferach ? czy sterujemy z pieca temperatura ?

piec mam mieć 20-26 KW

nie chciałbym przekroczyć 8-9 tys. zł za piec + osprzęt - czy to mozliwe ?

rurki juz mam plastikowe (nie pamiętam nazwy systemu)

pozdrawiam

załamany inwestor polski