ozeh 14.01.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Koledzy, koleżanki niestety już 3 raz zmienia mi się "kierownik" mojej budowy Dom pow ~170 m2 na parterze podłogówka; pozostałe pomieszczenia kaloryfery: wybrali mi purmo ramo lub Kermi therm-x2® Plan-K - mam zdecydować - nie wiem czy to dobry wybór ? oczywiście problem w salonie bo ma być pionowy o mocy > 2000W - nie mogę nic znaleźć sensownego miało być sterowanie temperaturą powiązane z pogodynką i czujnikami temperatury w pomieszczeniach - ale obecny pan nie zna sie na tym Już wcześniej zakupiłem pompe ciepła do CWU z wężownicą - i nie wiem czy mam dodać pompę wymuszającą przepływ wody ? mam prysznic z termoststem. Co teraz ... szukam pieca gazowego kondensacyjnego (nie wiem czy ma mieć zasobnik wody ?) do CO (ewentualnie poprzez wężownice podgrzanie wody w pompie) chciałbym aby był ze sterownikiem umożliwiającym sterowanie poprzez internet i sterowniki w pokojach czy dobrym pomysłem jest zamontowanie termostatów automatycznych na kaloryferach ? czy sterujemy z pieca temperatura ? piec mam mieć 20-26 KW nie chciałbym przekroczyć 8-9 tys. zł za piec + osprzęt - czy to mozliwe ? rurki juz mam plastikowe (nie pamiętam nazwy systemu) pozdrawiam załamany inwestor polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts