Gut6 14.01.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Niedawno kupiłem mieszkanie do remontu. Głównie łazienka (3m2) wymaga generalnego remontu. Zrobiłem sobie projekt, który planuję wdrożyć, jednak pomyślałem, że warto się nim podzielić z innymi bo prawdopodobnie wśród użytkowników tego forum jest wiele osób, które mogą mieć cenne sugestie i uwagi. Obecnie łazienka wygląda mniej więcej tak jak na obrazku poniżej: po lewej stronie, nad wanną jest junkers. Pomiędzy wanną, a toaletą pralka. Umywalka częściowo wchodzi nad wannę. Zaplanowałem sobie wymianę wanny na brodzik ponieważ po pierwsze - jestem zwolennikiem brodzików, po drugie żeby zyskać więcej miejsca. Poniżej wygląda mniej więcej jak sobie to rozplanowałem po remoncie (używałem jakiegoś prostego programu więc jest to tylko poglądowy szkic): Na lewo od brodzika byłaby płytka pralka. Brodzik byłby w kształcie kwadratu, ściętego w dolnym lewym rogu. Tam też byłoby wejście. Do tego różne szafeczki gdzie się będzie dało, tak żeby maksymalnie dużo rzeczy się zmieściło i było jednocześnie ukrytych. Ale z umiarem- żeby nie zarzucić całej łazienki meblami. To nad czym się zastanawiam to czy łazienka z kabiną w odległości około 1m od drzwi nie będzie powodowała wrażenia, że jest jeszcze mniejsza niż w rzeczywistości. Jak sądzicie? Druga sprawa to może być trochę ciasne przejście pomiędzy umywalką, a toaletą. Przy czym to może udałoby się rozwiązać stosując toaletę maksymalnie przybliżoną do ściany oraz umywalkę w miarę małą. Może ktoś ma jakieś inne pomysły na aranżację tego tak, żeby miało ręce i nogi? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts