Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała łazienka w bloku

Gut6

Recommended Posts

Witam wszystkich, to mój pierwszy post. :)

Niedawno kupiłem mieszkanie do remontu. Głównie łazienka (3m2) wymaga generalnego remontu. Zrobiłem sobie projekt, który planuję wdrożyć, jednak pomyślałem, że warto się nim podzielić z innymi bo prawdopodobnie wśród użytkowników tego forum jest wiele osób, które mogą mieć cenne sugestie i uwagi. :)

Obecnie łazienka wygląda mniej więcej tak jak na obrazku poniżej:

plan-obecny.jpg

po lewej stronie, nad wanną jest junkers. Pomiędzy wanną, a toaletą pralka. Umywalka częściowo wchodzi nad wannę.

Zaplanowałem sobie wymianę wanny na brodzik ponieważ po pierwsze - jestem zwolennikiem brodzików, po drugie żeby zyskać więcej miejsca.

Poniżej wygląda mniej więcej jak sobie to rozplanowałem po remoncie (używałem jakiegoś prostego programu więc jest to tylko poglądowy szkic):

plan.jpg

Na lewo od brodzika byłaby płytka pralka. Brodzik byłby w kształcie kwadratu, ściętego w dolnym lewym rogu. Tam też byłoby wejście. Do tego różne szafeczki gdzie się będzie dało, tak żeby maksymalnie dużo rzeczy się zmieściło i było jednocześnie ukrytych. Ale z umiarem- żeby nie zarzucić całej łazienki meblami.

To nad czym się zastanawiam to czy łazienka z kabiną w odległości około 1m od drzwi nie będzie powodowała wrażenia, że jest jeszcze mniejsza niż w rzeczywistości. Jak sądzicie? Druga sprawa to może być trochę ciasne przejście pomiędzy umywalką, a toaletą. Przy czym to może udałoby się rozwiązać stosując toaletę maksymalnie przybliżoną do ściany oraz umywalkę w miarę małą.

Może ktoś ma jakieś inne pomysły na aranżację tego tak, żeby miało ręce i nogi?

Pozdrawiam wszystkich :)