duende 17.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 cześć,szukałam tej informacji na forum, ale nie znalazłam interesujących mnie informacji.Chcę mieć prysznic zbudowany ze szklanych pustaków. Okazało się jednak, że koszt drzwi szklanych do niego przekracza znacznie 3 tys zł i szukam tańszego rozwiązania. Jak sądzicie, czy można tak zaprojektowac kształt kabiny aby drzwi w ogóle nie były potrzebne a woda podczas kąpieli nie zalewała łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 kabina prysznicowa typu walk-in - jak znajdę o wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 na przykład : http://www.butikdom.com.pl/Luksfery/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 17.04.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ma sens w takich sytuacjach doswietlanie swiatlowodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 19.04.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Nefer napisał: na przykład : http://www.butikdom.com.pl/Luksfery/3.jpg Dzięki Nefer, właśnie o coś takiego mi chodziło Czy wystarczy by wejście miało 70 cm szerokości? No, chyba, że przyjedzie Teściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.04.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 duende napisał: Nefer napisał: na przykład : http://www.butikdom.com.pl/Luksfery/3.jpg Dzięki Nefer, właśnie o coś takiego mi chodziło Czy wystarczy by wejście miało 70 cm szerokości? No, chyba, że przyjedzie Teściowa Myślę, że spokojnie wystarczy. Teściowa? A miska nie starczy ? :) Jest jeszcze kilka ładnych wizualizacji tego typu na necie - trzeba pogmerać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 19.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Nefer napisał: Myślę, że spokojnie wystarczy. Teściowa? A miska nie starczy ? :) Jest jeszcze kilka ładnych wizualizacji tego typu na necie - trzeba pogmerać Miskę emaliowaną już mam Wykonawca mojej kabiny proponuje, aby wykonać ją w półkolu bez prostej ścianki jak na zdjęciu, tłumacząc to narożnym położeniem kabiny. może i dobrze kombinuje. Twierdzi, ze łazienka pływać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojuz 23.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam! Znalazłem ciekawą galerię kabin prysznicowych wykonanych z luksferów. Polecam obejrzećhttp://www.seattleglassblock.com/gbsk/web/shower_photos.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magilon 15.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Przepraszam że temat odgrzeje, ale właśnie to przerabiam. Jak wstawie do okna z luksferów okno od środka to skoro wiemy że luksfer to wilgoć to między luksferami a oknem będzie mi się akwarium robić, czyz nie tak? Opcja luksfer + okno chyba nie będzie dobrym pomysłem, chyba że źle kombinuję. Pozdrawaim, magilon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.12.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 magilon - dobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 15.12.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 U nas luksfery lub pustaki szklane będą zamiast okien w garażu również ze względu na odległość 3 m od sąsiedniej działki. Żeby było śmieszniej ta sąsiednia działka jest nasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 15.12.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Janusz75 napisał: U nas luksfery lub pustaki szklane będą zamiast okien w garażu również ze względu na odległość 3 m od sąsiedniej działki. Żeby było śmieszniej ta sąsiednia działka jest nasza... Jeśli masz kasę to: 1. Zrób najtańszym kosztem luksfery- tani materiał, tania robocizna....prowizorkę 2. Dokonaj odbioru budynku 3. Wywal lusfery 4. Wstaw okna zamówione z pozostałymi, które trzymałaś w piwnicy/garażu 5 Módl się, żebyś sam na siebie nie dokonała zgłoszenia w .INB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 15.12.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Z powodu 3m odległosci od sąsiedniej działki też mamy luksfery - i to nie w żadnej kotłowni czy garażu - tylko centralnie w salonie. Zastępują one jedne z drzwi tarasowych - czyli sa na duzej powierzchni - nic się z nimi nie dzieje (ale maja dopiero kilka m-cy), wg mnie ładnie wygladaja i ogólnie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magilon 18.12.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 edzia_niedzwiedzia napisał: Z powodu 3m odległosci od sąsiedniej działki też mamy luksfery - i to nie w żadnej kotłowni czy garażu - tylko centralnie w salonie. Zastępują one jedne z drzwi tarasowych - czyli sa na duzej powierzchni - nic się z nimi nie dzieje (ale maja dopiero kilka m-cy), wg mnie ładnie wygladaja i ogólnie jesteśmy zadowoleni. Poczekaj do większych mrozów to będziesz w salonie sie w kozuch ubierał i ściereczką ścierał wodę z luksferów. Wracając do tematu czy macie jakikolwiek patent na ograniczenie strat ciepła przez luksfery? Mam bardzo dużą różnicę temepratur pomiędzy częścia mieszkalną a korytarzem. Kłopot w tym że sypialnie (na górze) od korytarza sa oddzielone takimi zwykłymi przekszlonymi drzwiami i w efekcie zawsze w nich jest chłodniej niz na dole (część mieszkalna). A ogrzewanie kosztuje coraz więcej. A gdyby tak wstawić okno od środka i nawiercić luksfery dla wentylacji, byłoby to jakies dobre rozwiązanie? magilon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 18.12.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 magilon napisał: Poczekaj do większych mrozów to będziesz w salonie sie w kozuch ubierał i ściereczką ścierał wodę z luksferów. magilon Reguły nie ma... znajomi mają od dwóch lat i kożuchów ani ściereczki nie trzeba.... oczywiście pod nimi jest ogrzewanie..... a koszt ogrzewania domku ok 140mkw maja bardzo przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 21.12.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 U ustawie mowa o otworach okiennych lub drzwiowych. A gdyby tak wstawić okno stałe (nieotwierające się) i na dodatek niepalne z atestem - czy można taką ścianę postawić w odl. 3m od dzaiłki sąsiedniej? Takie okno można nazwać ścianą szklaną albo elewacją szklaną. A właśnie - jaka musi być minimalna odległość w przypadku elewacji szklanych (bez otworów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 13.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 am76 napisał: U ustawie mowa o otworach okiennych lub drzwiowych. A gdyby tak wstawić okno stałe (nieotwierające się) i na dodatek niepalne z atestem - czy można taką ścianę postawić w odl. 3m od dzaiłki sąsiedniej? Takie okno można nazwać ścianą szklaną albo elewacją szklaną. A właśnie - jaka musi być minimalna odległość w przypadku elewacji szklanych (bez otworów)? Czy ktoś zna odp na pytanie postawione przez kolegę w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts