busy_beaver 15.01.2018 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Mam już gotowy projekt domu na planie prostokąta ( szerokość domu 7,9 m długość 13 m, mur 24 cm, ocieplenie 25 cm)W projekcie mam strop żelbetowy a na nim konstrukcja z wiązarów ze spadkiem w jedną stronę ( powstał klin o wysokości ok 90 cm )Zastanawiam się teraz, czy nie można tego wykonać trochę taniej.Jako, że chciałbym mieć sufit żelbetowy nad głową myślałem nad wykonaniem dachu żelbetowego jednospadowe o nachyleniu 8%.Pod stropem/dachem wykonałbym sufit z płyt k-g do (płyty w poziomie), nad stropem styropian i papa.Czy wykonuję się dachy żelbetowe o takim nachyleniu, spotkał się ktoś z czymś takim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 22.01.2018 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Ma ktoś pomysł jak wykonać obróbki blacharskie w takim budynku tak, by nie zrobić mostków cieplnych ? Z trzech stron chciałbym dać wiatrownice mniej więcej taką: Z jednej strony rynna - ściany z silki 24 cm ocieplone styropianem 25 cm - dach żelbetowy ocieplony styropapą 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts