buster-tt 15.01.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Witam, Jakiś czas temu kupiliśmy około dziesięcioletni dom pokryty ocynkowaną blachą trapezową. Chcemy teraz odnowić go, zmienić kolor elewacji , pomalować dach. Jednak obawiam się że nawet pomalowana blacha trapezowa nie będzie ładnie wyglądać, nie tak jak ta kupiona w kolorze. Ma może ktoś zdjęcia pomalowanej na ciemny grafit lub brąz takiej blachy? Wczoraj mieliśmy fachowca który wycenił malowanie i ocieplenie 2 kominów na 10tyś zł z materiałem. Pomyślałem że może lepiej wymienić tą blache na blachodachówkę. Wiem że wyjdzie drożej ale będzie porządnie zrobione i lepiej bedzie wygladac. Myślicie że to dobry pomysł? Jaki bedzie koszt, roboty i materiałow, podkarpacie, okolice Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 22.01.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witam, Jakiś czas temu kupiliśmy około dziesięcioletni dom pokryty ocynkowaną blachą trapezową. Chcemy teraz odnowić go, zmienić kolor elewacji , pomalować dach. Jednak obawiam się że nawet pomalowana blacha trapezowa nie będzie ładnie wyglądać, nie tak jak ta kupiona w kolorze. Ma może ktoś zdjęcia pomalowanej na ciemny grafit lub brąz takiej blachy? Wczoraj mieliśmy fachowca który wycenił malowanie i ocieplenie 2 kominów na 10tyś zł z materiałem. Pomyślałem że może lepiej wymienić tą blache na blachodachówkę. Wiem że wyjdzie drożej ale będzie porządnie zrobione i lepiej bedzie wygladac. Myślicie że to dobry pomysł? Jaki bedzie koszt, roboty i materiałow, podkarpacie, okolice Rzeszowa. To jest chora cena.Pomysł z wymianą zależy od ciśnienia na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 22.01.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 To jest chora cena.Pomysł z wymianą zależy od ciśnienia na koncie. Śmieszny tekst, nie masz podstawowych danych i piszesz, że jest to chora cena... Ile m2 dachu, na jakiej wysokości, itd. Być może w grę wchodzi mechaniczne czyszczenie, odtluszczanie specjalistycznymi środkami, dwukrotne malowanie farbami przeznaczonymi do pokryć dachowych (czytaj drogimi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 23.01.2018 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 blacha dachówkowa to takie średnie rozwiązanie, ale jak już się będziesz decydował to weź kup w jakiejś sprawdzonej firmie, bo potrafią takie blachy sprzedawać, że po 5 latach kolor z ceglastego robi się sraczkowaty, a o 10 cała rdzewieje. Ale dobrej jakości blachodachówka jest naprawdę dobrym pokryciem. Niestety całe podkarpacie stoi blachą trapezową co wyglada naprawde okropnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buster-tt 25.01.2018 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Decyzja już podjęta, będzie wymiana na blachodachówkę. Bylem wczoraj w punkcie sprzedaży, sprzedają BUDMAT, BRATEX I BLACHOTRAPEZ. Sprzedawca najbardziej polecał scandinavia bratexu 31zł brutto/m2 modułowa premium matt. Macie jakieś doświadczenia z tymi blachami? Rynny polecał metalowe, a podbitke plasik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buster-tt 25.01.2018 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 a dach rzeczywiście spory 310 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts