StaszekL 18.01.2018 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 wracając do okiem , na prowadzenie wychodzi chyba oknoplast , na plus grubszy profil i niższa cena , marka też znana wiec może nie będzie jakiś nieplanowanych problemów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 18.01.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Zjawisko tym łatwiej występujące gdy jest nadmiar kanałów wentylacyjnych w stosunku do ogólnie przejętej zasady umieszczenia ich w pomieszczeniach tzw. brudnych Akurat stoję przed stawianiem kominu na poddaszu i tak się zastanawiam ile zrobić otworów wentylacyjnych na poddaszu. Mam 2 kominy. Jeden otwór jest na pewno w łazience, dawać jeszcze drugi gdzieś - w planie jest niby w garderobie ale czy nie lepiej zostawić tylko jeden łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 18.01.2018 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 wracając do okiem , na prowadzenie wychodzi chyba oknoplast , na plus grubszy profil i niższa cena , marka też znana wiec może nie będzie jakiś nieplanowanych problemów ... Tylko nie zapomnij,że ceny które masz są z promocji która trwa do 19 stycznia. Mowa o oknoplast. Więc jak chcesz za tyle kupić okna to do jutra musisz zamówić i wpłacić 100%ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 A po zamówieniu będzie czas by przetestować montażystów. Sprzedawcę poprosić o instrukcję, zapoznać się z nią i pod pretekstem "podejrzenia sposobu na dobrze przygotowanie otworów" wprosić się na jakiś montaż i zweryfikować co i jak robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 18.01.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Czasu będzie aż nad to bo zamawiając teraz w promocji okna to dostawa będzie gdzieś w kwietniu. Ale według regulaminu promocji czas na dostawę jest od 1 stycznia do 15 kwietnia z możliwością przedłużenia o 45 dni. Decyduje chyba kolejność zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StaszekL 18.01.2018 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Tylko nie zapomnij,że ceny które masz są z promocji która trwa do 19 stycznia. Mowa o oknoplast. Więc jak chcesz za tyle kupić okna to do jutra musisz zamówić i wpłacić 100%ceny. Cena bez tej promocji , jak się zdecyduje na tą "promocje do piątku " to od ceny mam jeszcze dość spory rabat . O terminie byłem informowany i mi pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StaszekL 23.01.2018 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A po zamówieniu będzie czas by przetestować montażystów. Sprzedawcę poprosić o instrukcję, zapoznać się z nią i pod pretekstem "podejrzenia sposobu na dobrze przygotowanie otworów" wprosić się na jakiś montaż i zweryfikować co i jak robią... Montaż ciepły na taśmach ( chyba illbruck ) . Pomiar już zrobiony , każde okno z osobna z duża dokładnością , na razie wygląda to konkretnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfapriwiezli 27.02.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Ja mam HST z firmy Justa, na profilu Veki od 2016 oraz resztę okien (jest ok). Jednakże dzięki tej firmie a właściwie dzięki pomiarowi wykonanemu przez jednego z właścicieli mam 8cm styro w podłodze (w planie miałem 15cm) oraz przez to wyższy strop, i wiedząc, że w planie jest 15cm styro, stwierdził ten pan, że HST osadzi na 20cm profilu.I wg tego amatora-producenta-okien, w tych 20cm, miało się zmieścić 15cm styro, ogrzewanie podłogowe, wylewka i 1,5cm podłogi na gotowo. Niestety nie miałem tego na umowie i dowiedziałem się o tym na etapie wylewek. A że kredyt zaciągnięty, było za późno. Ulżyło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts