Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki zstaw podtynkowy polecacie

Recommended Posts

Witam.

Nie przypuszczałam, że wybór zestawu podtynkowego bedzie taki trudny. Spędziłam godziny w marketach budowlanych i wybrałam zestaw, jak się okazuje zły.

Kupiłam w OBI zestaw podtynkowy Cersanit Trevi

https://www.obi.pl/zestawy-wc/cersanit-zestaw-podtynkowy-trevi-z-deska-wolnoopadajaca/p/6329965?template=PDP&box=box4

Ale raczej będę oddawać, jeszcze zanim go zamontuję, ponieważ ludzie nie wypowiadają się o nim dobrze. Ponoć mocz pozostaje pod deską, woda przy spłukiwaniu wylewa się na podłogę, deska szybko się psuje.

Może możecie polecić mi jakiś zestaw, który sprawdził się u was.

Proszę o poradę, co wybrać. Oczywiście mogę dać więcej niż za ten cersanit Travi. Mogę też kupić osobno stelaż muszlę itd. Tylko nie mam pojęcia co wybrać, żeby potem nie żałować tak jak teraz żałuję.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Ja mam zestaw podtynkowy z Cersanitu zamontowany 9 lat temu, w zeszłym roku miałem awarię, spłuczka zaszła kamieniem ( raczej nie wina materiału tylko wody) i trzeba było wymienić środek części kosztowały 50 zł i dalej jest jak nowy a serwisant powiedział że chciałby żeby w Gebericie był taki dostęp do wnętrzności

jak w moim Cersanicie. Naprawa trwała góra 5 minut.

Teraz w nowym domu raczej będzie Grohe lub Geberit ale to z uwagi na małą różnicę w cenie miedzy Cersanitem ( 9 lat temu płaciłem za zestaw z miską i deską 450 zł i to było 50% ceny Geberita)