rider99 17.01.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Witam. Polećcie proszę TANI kocioł z 5klasą i ecodesign(będę próbował uzyskać dofinansowanie w małopolsce) 12-15kw. Na tą chwile z polecanych konstrukcji znam tylko ten na literę SZ model " + " jego cena to +/- 5650(8%vat decydując się na montaż)/6400(23%vat) wedle pewnej strony w internecie+3stówy co rok żeby utrzymać 5lat gwarancji wiec wychodzi nam całość 5.9+montaż-7.6tys.max Zależy mi minimum na 5letniej gwarancji. Najchętniej sterownik z możliwością obsługi przez internet ale ewentualnie zawsze mogę dokupić ekoale 3.5 albo brulixona 3.5 : ) Nie chciałbym kotła z palnikiem model sm : ) choć pewny nie jestem że inne spalają lepiej i czyściej, z tego co czytam to podobno jednak spalają lepiej a więc pytanie: -są kotły 5kl+ecodizajnos z palnikiem nazwanym nazwiskiem jednego z Polskich królów o imieniu Stefan a nazwisku Bat...? : ) -ewentualnie ten drugi palnik zwany małą...eko...co daje energie? : ) bo z tego co czytam jako tako to spala-palnik pieca na SZ model "+"wydaje się ok ,tak samo jak ten sv-200 od konkurencji ale w 13kw nie ma ekodizajnos wiec odpada Mam nadzieje że mój sposób pisania nikogo tutaj bardzo nie zdenerwuje a może chociaż rozśmieszę jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 18.02.2019 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Mam nadzieje że mój sposób pisania nikogo tutaj bardzo nie zdenerwuje a może chociaż rozśmieszę jednego. Mnie ani nie rozśmieszył ani nie zdenerwował, jestem tylko ciekawy czy Twój polonista już siedzi, czy ciągle go szukają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.02.2019 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Uwaga spoiler, podaje odpowiedzi rebusu: Sztoker, ekoenergia, sv200, Batory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 18.02.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Skamp-PV 13 ma od 27.7.2018 ma Ecodesing https://sekom-pleszew.com.pl/kotly-skamp-pv/Z tej samej "stajni" masz jeszcze Klaster w Ecodesing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts