Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Jestem nowy na forum w niedługim czasie planuję budowę domu. Jeżeli chodzi o materiał na ściany wybór padł na BK. Pytanie tylko jakiej firmy i gdzie w dobrej cenie kupić. Okolice Białegostoku. Pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość.

Siema jestem z Białegostoku materiał kupowałem w zabłudowiu - większy sklep budowlany dostałem najlepszą cenę. Najlepiej podzwoń i popytaj o cenę i transport czasami cena jest dobra ale transportem dorabiają. Brałem Solbet pióro wpust i tylko na zaprawe solbet. Jak sam murujesz bierz pióro wpust :)

jak chcesz wieksza ilość, to poszukaj w necie, gdzie taniej.

ja buduje pod Warszawą, BK kupowałem w Kielcach, a transport i tak przyjechał z Tarnowa. zresztą, gdzie bym nie kupił i tak transport przyjechałby prosto od producenta z Tarnowa

Teraz zadałbym trochę inne pytanie...nie gdzie tanio tylko .....gdzie można kupić pustak BK, firma nie ważna byle towar był przed kwietniem, ewentualnie kto może cokolwiek załatwić byle mury postawić.

Już są zapisy to co będzie w sezonie???

Beton komórkowy produkuje kilka firm m in; Solbet, Termalica, Termobet czy Xella(ytong), ma różne rozmiary oraz jest produkowany w różnych gęstościach 300,350,400,500,600.

ytong jest najdroższy ale jest jeszcze dostępny, o Solbecie można zapomnieć , Termobet może coś w lutym.

• 2 years później...