ŚWIEŻYNKA 22.09.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witam wszystkich. Postanowiłam - buduję dom. No tak tylko co dalej. Nie znam procedur (gdzie co załatwiać?), nie mam działki ale mam za to śliczny projekt (tak mi się wydaje). Od czego zacząć? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iw1719499402 22.09.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witaj w klubie.przed toba ccccccccccccaaaaaaałłłła masa roboty. zacznij od kupna działki,potem projekt który będzie pasował do tej działki. A gdzie chcesz budować w mieście czy poza? potem fundamenty i poleci. tylko wszystkiego trzeba pilnować( wykonawców).jak jużbędziesz na tym etapie to daj znać, okien na pewno nie zamawiaj u Łosia( terminy to dla nich słowo nie znane, jakośc też nie taka) u nas przekroczyli "termin" o 3 ( trzy)miesiące!! Przeróbki gotowego projektu kosztują wiecej niż znalezienie takiego o jakim marzysz. P rzed nami tynki,podłogi,dokończyć instalacje i mieszkać.kasa kasa kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.09.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Pomożecie? Pomożemy a tak na serio: dołącz się do grupy Górnego Śląska lub/i Zagłębia Dąbrowskiego i pytaj do woli zresztą co jo godom, wszystkie działy stoją przed Tobą otworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 22.09.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Czytać Muratora, zaglądać na forum, kupić działkę.. .. no i to chyba zgrubsza wszystko a za kilka sezonów zamieszkać w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.09.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Śnieżynka, a ogłoś się w Grupie górnośląskiej w Klubie może ktoś własnie chciałby z pożytkim dla nowej forumowiczki ze starych piśmideł wyskoczyć. Ciekawe czy masz duży bagażnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.09.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 ...a tak naprawdę to zacznij szukać działki !To pierwszy i jednocześnie najważniejszy krok w realizacji marzeń !Pozdro i 3mam kciukiJ PSA w postach poszukaj tematów jak dobrze kupić działkę i na co zwracać szczególną uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.09.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Przedtem oczywiście przejżyj wątki (znajdziesz za pomocą Szukaj) jakie pułapki czekają na poszukiwacza przygód, tu działki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.09.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 ...i zacznij gromadzić pinindzole bo będziesz ich potrzebować od groma J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 23.09.2004 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Pomożecie? Pomożemy a tak na serio: dołącz się do grupy Górnego Śląska lub/i Zagłębia Dąbrowskiego i pytaj do woli zresztą co jo godom, wszystkie działy stoją przed Tobą otworem NIE BARDZO JESZCZE POTRAFIE PORUSZAĆ SIĘ NA FORUM I NAWET NIE WIEM JAK SIĘ ZAPISAC DO JAKIEJŚ GRUPY. JEŚLI MIAŁBYŚ CHĘĆ MI WYTŁUMACZYĆ BĘDĘ WDZIĘCZNA. (TŁUMACZYSZ BLONDYNCE HA HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.09.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Na stronie glownej wejdz w "klub budujacych" - a tam juz najdziesz A jaki masz projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Na stronie glownej wejdz w "klub budujacych" - a tam juz najdziesz A jaki masz projekt?[/quot dzięki za odpowiedż. Co do projektu to wydaje mi się i ładny i niezbyt kosztowny w wykonaniu. Nic w nim nie muszę zmieniać i nawet kolor elewacji mi odpowiada. Wiem że dla was zaprawionych buduijących to napewno śmieszne ale mnie to cieszy. do następnego pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.09.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Śniezynka ty się gościem nie zasłaniaj tylko otwieraj wątek z namiarami na projekt w Projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 27.09.2004 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Śniezynka ty się gościem nie zasłaniaj tylko otwieraj wątek z namiarami na projekt w Projektach. TEN PROJEKT MOŻNA ZOBACZYC NA STRONIE http://WWW.LIPINSCY.PL NAZWA LMB 41 POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 28.09.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 nie kupuj projektu przed działką bo może się okazać że nie będzie odpowiadał warunkom zabudowy. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 28.09.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Śnieżynko, dużo pracy przed Tobą, nerwów do stracenia, czasu, pieniędzy, włosów z głowy (czasem trzeba rwać)... Bądź dzielna, bo taka budowa to sprawa na parę lat i z czasem jest tylko ciężej, na etapie fundamentów większość z nas ma lub miała już dość. No i ta cała biurokracja... Trzymaj się dziewczyno, jesteśmy z Tobą. Pytaj, czytaj i buduj. A nagrodą będzie własny, wymarzony, wypielęgnowany i wymuskany WŁASNY DOM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.09.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 No to: nie kupuj projektu przed uzyskaniem prawomocnych WZiZT. Co jest radą słuszną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 28.09.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 I wyłącz ten Caps Lock !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 I wyłącz ten Caps Lock !!! Oj nie krzyczcie na dziewczynę! Nigdy nie byliście "zieloni" w te klocki?! Świeżynka nie przejmuj się, ja też jestem jeszcze "zielona", wiem co to znaczy, tym bardziej, że niestety nie zaczynałam klikać w kołysce jak niektórzy tutaj, tylko troszeczkę później. Co do zaczynania budowy, to zgadzam się z przedmówcami, że trzeba zacząć od kupna działki. Projekt domku powinno się wybrać po otrzymaniu WZ. Teraz robią sobie takie jaja, że potrafią narzucić nawet kolor ścian, nie mówiąc o bryle (wymiarach) domu, kącie nachylenia dachu, usytuowaniu względem stron świata itp. pierdoły Ja zrobiłam odwrotnie ze względu na czas, muszę się wyrobić ze stanem do zamieszkania do jesieni 2005. Trochę się denerwuje, ale też sytuację mam nietypową, bo działeczka moja to coś ok. 4.5 ha, więc mam prawo do siedliska w dowolnym miejscu. A i okoliczna zabudowa trzyma kąty i ogólne zarysy bryły odpowiadające mojemu projektowi. Jeśli już masz swój wymarzony projekt możesz spróbować dopasować do niego działkę, ale będzie to dość trudne, bo jak ładne miejsce to działka za wąska, jak działka w idealnym kształcie to okolica do bani itp, itd. Życzę solidnego samozaparcia, uporu, stalowych nerwów no i przede wszystkim POWODZENIA! I prosimy o relacje z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 15.10.2004 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 I wyłącz ten Caps Lock !!! Oj nie krzyczcie na dziewczynę! Nigdy nie byliście "zieloni" w te klocki?! Świeżynka nie przejmuj się, ja też jestem jeszcze "zielona", wiem co to znaczy, tym bardziej, że niestety nie zaczynałam klikać w kołysce jak niektórzy tutaj, tylko troszeczkę później. Co do zaczynania budowy, to zgadzam się z przedmówcami, że trzeba zacząć od kupna działki. Projekt domku powinno się wybrać po otrzymaniu WZ. Teraz robią sobie takie jaja, że potrafią narzucić nawet kolor ścian, nie mówiąc o bryle (wymiarach) domu, kącie nachylenia dachu, usytuowaniu względem stron świata itp. pierdoły Ja zrobiłam odwrotnie ze względu na czas, muszę się wyrobić ze stanem do zamieszkania do jesieni 2005. Trochę się denerwuje, ale też sytuację mam nietypową, bo działeczka moja to coś ok. 4.5 ha, więc mam prawo do siedliska w dowolnym miejscu. A i okoliczna zabudowa trzyma kąty i ogólne zarysy bryły odpowiadające mojemu projektowi. Jeśli już masz swój wymarzony projekt możesz spróbować dopasować do niego działkę, ale będzie to dość trudne, bo jak ładne miejsce to działka za wąska, jak działka w idealnym kształcie to okolica do bani itp, itd. Życzę solidnego samozaparcia, uporu, stalowych nerwów no i przede wszystkim POWODZENIA! I prosimy o relacje z placu boju No cóż, bardzo dziękuje za poparcie i wsparcie. Co do działki to faktycznie masz rację. Jak działka fajna to okolica nie bardzo itd. Teraz znalazłam działkę idealną (tak mi się wydaje) i dowiedziałam się że za lasem w odległości kilometra mają budować autostradę. Zastanawiam się czy ta odległość wystarczy by niesłyszeć szumów i nie czuć smrodków. Bo przecież to ma być na całe życie. Co o tym sądzisz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Kilometr to troche mało. Mimo, że las. Na mój rozum, ale poczytaj jeszcze tu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34426 Ja bym odpuściła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts