Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACZYNAM

ŚWIEŻYNKA

Recommended Posts

Witaj w klubie.przed toba ccccccccccccaaaaaaałłłła masa roboty. zacznij od kupna działki,potem projekt który będzie pasował do tej działki. A gdzie chcesz budować w mieście czy poza? potem fundamenty i poleci. tylko wszystkiego trzeba pilnować( wykonawców).jak jużbędziesz na tym etapie to daj znać, okien na pewno nie zamawiaj u Łosia( terminy to dla nich słowo nie znane, jakośc też nie taka) u nas przekroczyli "termin" o 3 ( trzy)miesiące!!

Przeróbki gotowego projektu kosztują wiecej niż znalezienie takiego o jakim marzysz.

P :p rzed nami tynki,podłogi,dokończyć instalacje i mieszkać.kasa kasa kasa :x

Pomożecie?

Pomożemy :wink:

a tak na serio: dołącz się do grupy Górnego Śląska lub/i Zagłębia Dąbrowskiego i pytaj do woli :D

zresztą co jo godom, wszystkie działy stoją przed Tobą otworem :D

NIE BARDZO JESZCZE POTRAFIE PORUSZAĆ SIĘ NA FORUM I NAWET NIE WIEM JAK SIĘ ZAPISAC DO JAKIEJŚ GRUPY. JEŚLI MIAŁBYŚ CHĘĆ MI WYTŁUMACZYĆ BĘDĘ WDZIĘCZNA. (TŁUMACZYSZ BLONDYNCE HA HA)

Na stronie glownej wejdz w "klub budujacych" - a tam juz najdziesz :p

A jaki masz projekt?[/quot

dzięki za odpowiedż. Co do projektu to wydaje mi się i ładny i niezbyt kosztowny w wykonaniu. Nic w nim nie muszę zmieniać i nawet kolor elewacji mi odpowiada. Wiem że dla was zaprawionych buduijących to napewno śmieszne ale mnie to cieszy. do następnego

pa pa

Śnieżynko, dużo pracy przed Tobą, nerwów do stracenia, czasu, pieniędzy, włosów z głowy (czasem trzeba rwać)... Bądź dzielna, bo taka budowa to sprawa na parę lat i z czasem jest tylko ciężej, na etapie fundamentów większość z nas ma lub miała już dość. No i ta cała biurokracja... Trzymaj się dziewczyno, jesteśmy z Tobą. Pytaj, czytaj i buduj. A nagrodą będzie własny, wymarzony, wypielęgnowany i wymuskany WŁASNY DOM! :D

• 3 weeks później...
I wyłącz ten Caps Lock !!!

Oj nie krzyczcie na dziewczynę! Nigdy nie byliście "zieloni" w te klocki?! Świeżynka nie przejmuj się, ja też jestem jeszcze "zielona", wiem co to znaczy, tym bardziej, że niestety nie zaczynałam klikać w kołysce jak niektórzy tutaj, tylko troszeczkę później.

Co do zaczynania budowy, to zgadzam się z przedmówcami, że trzeba zacząć od kupna działki. Projekt domku powinno się wybrać po otrzymaniu WZ. Teraz robią sobie takie jaja, że potrafią narzucić nawet kolor ścian, nie mówiąc o bryle (wymiarach) domu, kącie nachylenia dachu, usytuowaniu względem stron świata itp. pierdoły :evil: Ja zrobiłam odwrotnie ze względu na czas, muszę się wyrobić ze stanem do zamieszkania do jesieni 2005. Trochę się denerwuje, ale też sytuację mam nietypową, bo działeczka moja to coś ok. 4.5 ha, więc mam prawo do siedliska w dowolnym miejscu. A i okoliczna zabudowa trzyma kąty i ogólne zarysy bryły odpowiadające mojemu projektowi.

Jeśli już masz swój wymarzony projekt możesz spróbować dopasować do niego działkę, ale będzie to dość trudne, bo jak ładne miejsce to działka za wąska, jak działka w idealnym kształcie to okolica do bani itp, itd. Życzę solidnego samozaparcia, uporu, stalowych nerwów no i przede wszystkim POWODZENIA! I prosimy o relacje z placu boju :wink:

I wyłącz ten Caps Lock !!!

Oj nie krzyczcie na dziewczynę! Nigdy nie byliście "zieloni" w te klocki?! Świeżynka nie przejmuj się, ja też jestem jeszcze "zielona", wiem co to znaczy, tym bardziej, że niestety nie zaczynałam klikać w kołysce jak niektórzy tutaj, tylko troszeczkę później.

Co do zaczynania budowy, to zgadzam się z przedmówcami, że trzeba zacząć od kupna działki. Projekt domku powinno się wybrać po otrzymaniu WZ. Teraz robią sobie takie jaja, że potrafią narzucić nawet kolor ścian, nie mówiąc o bryle (wymiarach) domu, kącie nachylenia dachu, usytuowaniu względem stron świata itp. pierdoły :evil: Ja zrobiłam odwrotnie ze względu na czas, muszę się wyrobić ze stanem do zamieszkania do jesieni 2005. Trochę się denerwuje, ale też sytuację mam nietypową, bo działeczka moja to coś ok. 4.5 ha, więc mam prawo do siedliska w dowolnym miejscu. A i okoliczna zabudowa trzyma kąty i ogólne zarysy bryły odpowiadające mojemu projektowi.

Jeśli już masz swój wymarzony projekt możesz spróbować dopasować do niego działkę, ale będzie to dość trudne, bo jak ładne miejsce to działka za wąska, jak działka w idealnym kształcie to okolica do bani itp, itd. Życzę solidnego samozaparcia, uporu, stalowych nerwów no i przede wszystkim POWODZENIA! I prosimy o relacje z placu boju :wink:

No cóż, bardzo dziękuje za poparcie i wsparcie.

Co do działki to faktycznie masz rację. Jak działka fajna to okolica nie bardzo itd.

Teraz znalazłam działkę idealną (tak mi się wydaje) i dowiedziałam się że za lasem w odległości kilometra mają budować autostradę. Zastanawiam się czy ta odległość wystarczy by niesłyszeć szumów i nie czuć smrodków.

:D :cry:

Bo przecież to ma być na całe życie. Co o tym sądzisz?

pozdrawiam