yaro04 18.01.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Witam, Spotkałem sie z parametrem w turbinach takim jak ciśnienie Pa. Zastanawia mnie jedna rzecz jest turbina Wicher 1000 która przetłacza 1000 m3/h ale producent podaje, że ciśnienie jakie wytwarza to 130 Pa natomiast w parametrze innej turbiny WTK-800 czyli 800 m3/h ten parametr jest na poziomie 230 Pa. Która z tych turbin Waszym zdaniem będzie wydajniejsza do rozprowadzenia do 5 punktów (5 pomieszczeń) gorącego powietrza w domu.Mnie sie wydaje, że skuteczniejsza będzie ta która ma większy współczynnik Pa czyli ta WTK-800. Macie jakies sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.01.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Grzać będzie powietrze, a nie ciśnienie statyczne, więc ilość powietrza chyba ma większe znaczenie.... Bardziej bym się skupił na projekcie DGP. Może być tak, że turbina 800 nie daje rady z 3 punktami grzewczymi, a turbinka 400, pasuje z nadmiarem przy pięciu punktach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts