lukasz1984 18.01.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Witam, nie przypuszczałem że moja kotłownia okaże się mała i mało praktyczna. Chciałbym ją powiększyć wykorzystując wnękę w budynku. Na załączonym zdjęciu zaznaczyłem o ile chciałbym to przedłużyć. Jest to dodatkowy metr za plecami np na ekogroszek. Czy potrzebuję pełnego projektu? a może tylko zgłoszenie. Nie będę naruszał konstrukcji tylko dokleję do budynku ten element. Dach jest w tym miejscu nieco dłuższy więc i przedłużenie dachu będzie niewielkie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 18.01.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Znalazłem coś takiego ; Dobudówka to rozbudowanie istniejącego obiektu budowlanego. Prawo budowlane wskazuje, że ilekroć w ustawie jest mowa o budowie, należy przez to rozumieć wykonywanie obiektu budowlanego w określonym miejscu, a także odbudowę, rozbudowę, nadbudowę obiektu budowlanego.Roboty budowlane związane z budową, odbudową, rozbudową czy nadbudową obiektu budowlanego wymagają uzyskania pozwolenia na budowę. Dobudówka może więc być wykonana jedynie na podstawie pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.01.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Potrzebujesz więcej niż tylko pozwolenie bo poza nowym projektem wykonanym na tą dobudówką potrzebujesz inwentaryzację stanu istniejącego oraz opinie konstruktora że to co stoi nadaje się rozbudowy. Zrobić to formalnie to droga przez papiery ogromna. Nieformalnie kwestia sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.01.2018 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Czy potrzebuję pełnego projektu? tak, potrzebny jest projekt z PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts