fighter1983 31.01.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 styropian powyzej 30m3 jedzie bezplatnie od producenta.Chemia - juz ode mnie z placu, wiec cena przesylki w Twojej ofercie dotyczy wszystkiego oprocz styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.01.2018 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 co do tego czy bedzie rowny - troche loteria rowny na 100% to jest knauf etixx. koniec listy reszta jak sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 31.01.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) co do tego czy bedzie rowny - troche loteria rowny na 100% to jest knauf etixx. koniec listy reszta jak sie uda. Tak wiem że etix jest prawie idealny, jednak w moim przypadku 36m3 to różnica 2100zł więcej ,dla jednego to nie wiele a drugiego już trochę grosza. A tak wracając do swisspora to on ma jakieś wymiary (normy) aby zakwalifikować produkt w pierwszym gatunku? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Greg_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.01.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) https://www.swisspor.pl/files/5981bf348ee15_DWU%2023%20swisspor%20LAMBDA%20PLUS%20fasada.pdf norma m.in mowi o stabilnosci wymiarowej. zerknij na strone 3 najbardziej "bolaca" w styropianach jest plaskosc. 5mm to duzo na 1m zwlaszcza jak okaze sie ze te 5mm jest na plycie w tym ksztalcie ~ Ja wiem ze Etixx kosztuje duzo... jak zglaszali do ITB chcieli zrobic norme plaskosci +- 2mm i ITB im to odradzilo, wiec chyba zrobili 5mm Zostawmy ten Etixx rozumiem ze aspekt finansowy bierze gore w tym przypadku bo roznica jest spora, ale pytales o najlepszy styro - to lepszego od etixx-a nie ma. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 31.01.2018 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 co do tego czy bedzie rowny - troche loteria rowny na 100% to jest knauf etixx. koniec listy reszta jak sie uda. Po ile teraz etixx 20 cm jak wezmę ok 46m3?? Czy lepiej zadać to pytanie po 5 lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 31.01.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 (edytowane) 192 netto/M3Ciężko powiedzieć. Knauf coś tam mówił o kolejnej podwyżce gdzie i tak już cena jest sick... Termoorganika podnosi na pewno a austrotherm raczej bez zmian. Nie wiadomo edit: info z dzis: Knauf jeszcze 2-3 tygodnie cena b.z pozniej juz ruch w gore Edytowane 1 Lutego 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadMac 01.02.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) Czyli z zimowych obniżek nici? W zeszłym roku w czerwcu, lipcu był tańszy niż w marcu kwietniu. Zależność bardziej od cen ropy niż od sezonu. Edytowane 1 Lutego 2018 przez RadMac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.02.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Czyli z zimowych obniżek nici? W zeszłym roku w czerwcu, lipcu był tańszy niż w marcu kwietniu. Zależność bardziej od cen ropy niż od sezonu. dokladnie to jest kilka czynnikow: cena barylki ropy kurs $/pln sezonowosc (popyt/podaz) ale znowu anomalia tak jak w zeszlym roku i poklosie tej anomalii w zeszlym roku w styczniu splonela 1 z 2 istotnych dla rynku europejskiego fabryk surowca. w zwizku z powyzszym popyt na surowiec znaczaco przewyzszyl podaz. i w zeszlym roku w tym okresie mielismy stosunkowo drogi eps w tym roku rzekomo ta linia ktora w tamtym roku pracowala "na 150% normy bez przerwy" zostala zamknieta w celu regeneracji/renowacji, a ta ktora sie wlasnie odbudowala jest jedna... i teraz tez leci na 150% normy ile w tym prawdy - nie wiadomo, ale jak wiadomo, w kazdej plotce jest czesc prawdy wiec pewnie cos w tym musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 01.02.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Brałbym, ale nie mam gdzie składować 45m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 01.02.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Też slyszalem tą historię ile w tym prawdy?Z tych samych źródeł słyszałem że nowa linia rusza w marcu i granulat pójdzie w dół za to zacznie się sezon i nici z obniżek, ja na szczęście kasy nie mam bo pewnie upychalbym fasadę po pokojach:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadMac 01.02.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 To że, ceny pójdą w górę nie ma wątpliwości tylko pytanie o ile? Najlepszy czas na klejenie grafitu to wiosna i jesień. Może latem za sprawą mniejszego popytu na tenże styropian ceny spadną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.02.2018 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) To że, ceny pójdą w górę nie ma wątpliwości tylko pytanie o ile? Najlepszy czas na klejenie grafitu to wiosna i jesień. Może latem za sprawą mniejszego popytu na tenże styropian ceny spadną? na to akurat specjalnie bym nie liczyl. sytuacja w tej chwili jest taka ze wiecej jest roboty niz wykonawcow, a co za tym idzie - prace ida rowniez w warunkach watpliwej aury. Poza tym "wrazliwosc" grafitu rozwiazuje sie siatkami rusztowaniowymi lub klejeniem w innych porach (bardzo wczesnie rano, lub po poludniu) a o ile... odpowiedz na te pytanie jest warta mnostwo pieniedzy i nie sadze zeby ktos ja znal. Jezeli okazaloby sie ze skok jest znaczacy (przewyzszajacy oprocentowanie w banku) - kredyt i przedplata do producenta na 100% mozliwosci finansowania firmy handlowej. Taka przedplata depozytowa. Od razu powiem zeby nie pojawily sie pytania "a czy moge 40m3 tak przedplacic?" - NIE.. taka opcja wchodzi w gre gdy producentowi styro placi sie za 10-15 aut (1000-1500m3) teoretycznie jako firma handlowa moglbym zebrac kilkanascie osob w ten sposob... ale... z tym jest mnostwo roboty to 1, rentownosc zadna to 2, a co jak nazbieram tylko np 850m3 a kontraktowac trzeba minimum 1000m3? Edytowane 1 Lutego 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.02.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 a jeszcze jakby sie nie daj Boze okazalo, ze w sezonie jest 1zl taniej - to jeszcze trzeba dolozyc do interesu Poza tym to u 1 producenta taki manewr trzeba zrobic, a kazdy chce scos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 05.02.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Panowie, ja mogę składować, ale czy styro może leżeć pod chmurką ok 3 miesięcy, ewentualnie pod plandeką?? Zastanawiam sie czy kupić już teraz potrzebuje około 30m3 na podłogę i 30m3 na ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.02.2018 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 jakby tak ktos tam jeszcze czekal: Austrotherm:Szanowni Państwo, 1.Do końca tygodnia można składać zamówienia w obecnych cenach. W piątek prześlę nowy cennik na zamówienia składane od 12.02.2018. Średni wzrost cen wyniesie około 5 zł netto/m3. 2.Jednocześnie informuję o planowanej podwyżce cen na Austrotherm XPS/TOP o około 10% . W obecnych cenach realizowane będą tylko dostawy w lutym. Od marca cena na XPS będzie wyższa. W przypadku zainteresowania zakupem – proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam. mgr Katarzyna Miziołek Doradca Handlowo - Techniczny logo_materialyAustrotherm Sp. z o.o. Knauf:Szanowni Państwo, W związku z kolejnym znacznym wzrostem cen polistyrenu zmuszeni jesteśmy wprowadzić podwyżkę na nasze produkty styropianowe. W ciągu najbliższych kilku dni poinformujemy o terminie oraz wysokości planowanej podwyżki. Zamówienia w obecnych cenach będą realizowane tylko po potwierdzeniu u Regionalnego Menedżera Sprzedaży, przy czym zaznaczam, że ilość surowca w obecnej cenie jest na tyle ograniczona, że dostawy mogą być limitowane. Pozdrawiam Cezary Bieżoński Regionalny Menedżer Sprzedaży Regional Sales Manager KNAUF THERM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.02.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Panowie, ja mogę składować, ale czy styro może leżeć pod chmurką ok 3 miesięcy, ewentualnie pod plandeką?? Zastanawiam sie czy kupić już teraz potrzebuje około 30m3 na podłogę i 30m3 na ściany?? moze lezec pod plandeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 07.02.2018 02:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 @fighter1983 posłałem Panu do wyceny styro, Kiedy mogę spodizewać się odpowiedzi? Posłąem 3 dni temu na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.02.2018 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 dzisiaj, jakby nie przyszlo do 15 - prosze o refreshstaram sie odpowiadac ASAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spider1987 07.02.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam dlaczego np Styropian TERMOORGANIKA Gold jest droższy od grafitu? Boję sie ze "fachowcy" źle przykleją grafit i wolałbym dobry ale biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 07.02.2018 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam dlaczego np Styropian TERMOORGANIKA Gold jest droższy od grafitu? Boję sie ze "fachowcy" źle przykleją grafit i wolałbym dobry ale biały Jakoś nie zauważyłem żeby Gold był tańszy...jeśli porównamy do odpowiednika grafitowego Galaxy to odpowiednik Dalmatynczyka Termonium to odpowiednik Silver Termonium Plus to dopiero Gold. W elewacji najważniejsza jest ciepłość ale tutaj też chodzi o aspekt twardości. Zamówiłem sobie ostatnio paczkę Termonium plus na szpalety do okien i......jest ogromna różnica w twardości, kruchości itp. Przy graficie trzeba pilnować fachowców, odpowiedni klej, tarka i właściwa temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts