marcin694 18.01.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) WitamMając ostatnio troche wiecej czasu postanowilem sie zajac własnorecznym odlewem plytek gipsowych ozdobnych. Udalo mi sie zrobic juz formy z poliuretanu do wykonywanie płytek. Jednak gdy zalewam je gipsem powstaje problem w postaci pecherzykow powietrza. Staram sie mieszac gips powoli, zalewac forme malym strumieniem. Proporcje gipsu z wodą takie jakie zaleca producent. Przeczytałem ze w celu usuniecie pecherzykow mozna zastosowac stól wibracyjny czy to prawda? Podczas zalewania formy gipsem uzylem wiertarki udarowej(na próbe) na stół by pecherzyki powietrza pod wpływem wibracji wyszły na góre i popekaly(jednak z słabym efektem, powstało ich jeszcze wiecej) Byc moze stół wibracyjny zadziałałby w tym wypadku duzo lepiej. Uzywałem gipsu budowlanego i ceramicznego, ktory szybko wiaze. Mieszałem gips szpachelką. Czy "specjalne"mieszadło do gipsu bedzie efektywne?Z góry dziekuje za rady Edytowane 18 Stycznia 2018 przez marcin694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
munia_k 23.01.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Jeżeli domowym sposobem to lepiej trochę wolniejsze schnięcie, mieszadło oraz podstawa to stół wibracyjny (i to nie 10 minut wibracji - płytki muszą popracować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts