mrcin26 19.01.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 (edytowane) cześć dom wybudowany przez dewelopera, nic już nie zmienię, trwa końcówka prac wykończeniowych na moje życzenie deweloper w łazience na piętrze zainstalował dodatkowe podejście do wanny. schemat instalacji w załaczniku, oczywiscie wejście w podłodze łazienki dla odpływu wanny i prysznica jest na tej samej wysokości dopiero teraz zacząłem się interesować czy nie będzie z takim projektem kłopotów (bulgotanie, zasysanie wody z syfonu itd)? Opis instalacji: odpływ z wanny jest połączony trójnikiem z odpływem prysznica w podłodze łazienki. trójnik przechodzi przez strop i dalej rurą pod stropem ,z delikatnym spadkiem idzie w wygłuszonej zabudowie w karton gipsie przez pomieszczenie poniżej łazienki, w stronę pionu. średnica odpływu prysznica i wanny to 50 mm (niebieska rura pod stropem - ta ze zdjęcia, jest na szczęście chyba większa niż 50mm ). Długość odpływ prysznica - pion wynosi 2.7m , a długość wanna - trójnik 2.5m . Czyli wanna jest oddalona od pionu o 2.7 + 2.5 = 5.2m, nie ma tam odpowietrzenia. poza tym odpływ z wc jest 30 cm nad wejściem wspólnej rury odpływowej prysznic + wanna i na podobnej wysokości co odpływ z podwójnej umywalki Dajcie znać, czy mogę się spodziewać problemów czy też mogę spać spokojnie.. dzięki! ?... Edytowane 21 Stycznia 2018 przez mrcin26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts