Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy instaacja jest prawidłowa

mrcin26

Recommended Posts

cześć

dom wybudowany przez dewelopera, nic już nie zmienię, trwa końcówka prac wykończeniowych

na moje życzenie deweloper w łazience na piętrze zainstalował dodatkowe podejście do wanny.

schemat instalacji w załaczniku, oczywiscie wejście w podłodze łazienki dla odpływu wanny i prysznica jest na tej samej wysokości

dopiero teraz zacząłem się interesować czy nie będzie z takim projektem kłopotów (bulgotanie, zasysanie wody z syfonu itd)?

Opis instalacji:

odpływ z wanny jest połączony trójnikiem z odpływem prysznica w podłodze łazienki. trójnik przechodzi przez strop i dalej rurą pod stropem ,z delikatnym spadkiem idzie w wygłuszonej zabudowie w karton gipsie przez pomieszczenie poniżej łazienki, w stronę pionu. średnica odpływu prysznica i wanny to 50 mm (niebieska rura pod stropem - ta ze zdjęcia, jest na szczęście chyba większa niż 50mm ). Długość odpływ prysznica - pion wynosi 2.7m , a długość wanna - trójnik 2.5m . Czyli wanna jest oddalona od pionu o 2.7 + 2.5 = 5.2m, nie ma tam odpowietrzenia.

poza tym odpływ z wc jest 30 cm nad wejściem wspólnej rury odpływowej prysznic + wanna i na podobnej wysokości co odpływ z podwójnej umywalki

Dajcie znać, czy mogę się spodziewać problemów czy też mogę spać spokojnie..

dzięki!

schemat.JPGschemat2.jpg?...

Dsc_0617.jpg

Dsc_0618.jpg

Dsc_0566.jpg

Edytowane przez mrcin26