Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie posadzki w stodole

Jony1234

Recommended Posts

Witam. Właśnie jestem w trakcie adaptacji stodoły pod budynek mieszkalny, stodoła po wstępnych oględzinach architekta jak najbardziej nadaje się do tego celu . Budynek ma wykonane ławy fundamentowe i wylany chudziak i tu pojawia się problem gdyż ten chudziak wylany jest równo z gruntem w celu łatwego wjazdu ciągnikiem itp. do środka stodoły. Stąd moje pytanie jak podnieść wysokość takiej posadzki nie pakując się w znaczne koszty? W planach mam wysypanie piachu 15 -20 cm i położenie 10 cm styropianu na to zbrojenie i jastrych , czy to dobry pomysł , z góry dziękuję za propozycje

SAVE_20180116_115213.jpg

SAVE_20180116_115312.jpg

Edytowane przez Jony1234
Zmiana tytułu

Witam. Właśnie jestem w trakcie adaptacji stodoły pod budynek mieszkalny, stodoła po wstępnych oględzinach architekta jak najbardziej nadaje się do tego celu . Budynek ma wykonane ławy fundamentowe i wylany chudziak i tu pojawia się problem gdyż ten chudziak wylany jest równo z gruntem w celu łatwego wjazdu ciągnikiem itp. do środka stodoły. Stąd moje pytanie jak podnieść wysokość takiej posadzki nie pakując się w znaczne koszty? W planach mam wysypanie piachu 15 -20 cm i położenie 10 cm styropianu na to zbrojenie i jastrych , czy to dobry pomysł , z góry dziękuję za propozycje

Na oparcie się inwazji zombi te ok pół metra za mało, wskazane 2 m i wyżej (wiadomo że une po drabinie nie włażą a i schody unikają)

A poważniej masz rozliczne możliwości i szanse jak ogrzewanie wodne czy powietrzne w płycie. To implikuje warstwę ocieplenia dużą , albo dobrą. Budowę sauny z yakuzzi obok.

Jak wzmiankowana stodoły w dole podnoszenie wyżej niż to jest celowe jest zbędne bo wiadomo jeden stopień to 17 cm . Ty chcesz do 50 czyli trzy stopnie