Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkim.

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem wątku który mnie interesuje, więc postanowiłem napisać.

Jestem przed zakupem płytek (skłaniam się raczej ku jasnym w rozmiarze 60x60)

Wszystko było by pięknie, gdyby nie fakt, że kilka ścian w moim domu nie ma kąta prostego (dom po remoncie) i zastanawiam się czy w efekcie położenia płytek nie będzie to brzydko wyglądało ?? Kuchnia połączona z salonem i wszędzie chcę takie same płytki.

Miał ktoś podobne doświadczenia ?? Jak sobie z tym poradzić, żeby krzywizna nie kuła w oko ??

Dobre rozrysowanie i rozłożenie płytek przed położeniem to podstawa, ale czy efekt końcowy będzie zadowalający...

https://forum.murator.pl/topic/235398-brak-k%C4%85t%C3%B3w-prostych-na-%C5%9Bcianach-a-p%C5%82ytki/

No to raczej zawsze będzie to widoczne. Nie wiem jak wygląda ta powierzchnia i jakie są rozbieżności w kątach. Jeśli to np prostokąt albo kwadrat to starać się aby przy ścianie były w miarę duże te płytki.
hmmm.. powierzchnia jest prosta a rozbieżności są prawie na każdej ścianie ;/ będziemy w przyszłym tygodniu rozrysowywać kąty ale może na forum będzie ktoś kto ma jakieś doświadczenie