Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wygrać z TP SA

krakauer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

potrzebny Ci telefon, czy dostęp do sieci ?

jeśli telefon to daruj sobie tepse, jest tyle możliwości ...

jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz.

Cz.

jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz.

Cz.

Nie no....sugerować komuś z tego forum net z kablówki to albo jakaś pomyłka, albo żart??!!

Cz.

Nie no....sugerować komuś z tego forum net z kablówki to albo jakaś pomyłka, albo żart??!!

nie bardzo rozumiem o co chodzi :-?

Cz.

to jest forum wymiany doświadczeń, a doświadczeń z tepsą miałem nie mało, oj nie mało.

przecie są kablówki TV z łączami do netu, uważasz, że do domków jednorodzinnych nie ciągną ?

Ciągną, kwestia kasy, lub potrzebne osiedle domków.

Cz.

No właśnie chodzi mi o kablówkę wśród domków....

Właśnie myślę, że nie ciągną...

No chyba jeśli mówimy o osiedlach wśród dużych, czy blisko dużych aglomeracji miejskich...Bo w innych przypadkach, w 90% nawet może i duzych osiedli może zapomnieć o kablówce...

Nie miałem tu na myśli kwestionowania dośw. z telekomuną...

A my się z żoną zastanawiamy, czy nie zrezygnować w ogóle ze stałego telefonu. Abonament stanowi 75% opłaty, dzwonimy głównie z komórek i na komórki, a przez większość dnia nikogo nie ma w domu... A jak gdzieś w jakiejś umowie ktoś wymaga podania kontaktowego telefonu stałego, można by podać teściów (albo sąsiadkę :D )...

No, na razie to się jeszcze zastanawiamy.

Ale to fakt, że Baba Tepsa sobie nagrabiła i teraz w żadne jej rabaty i promocje nie wierzę.

Zwłaszcza że Baba Tepsa zachowuje się ostatnio jak chora psychicznie.

Np. dzwonią do nas z pytaniem czy zapłaciliśmy ostatni rachunek, i proszą o podejście moją żonę, która właśnie usypia dzidzię. Żadne tłumaczenia nie pomagają, bo oczywiście rozmowa jest ściśle tajna. Wołam więc żonę, dzidzia się drze, a baba z Tepsy zaczyna coś o numerach rachunków i kont. Więc żona mówi: ''To ja męża poproszę, bo to on płaci i trzyma rachunki, ja nawet nie wiem co i kiedy ani gdzie tego szukać.'' Nie - nie wolno. Baba dyktuje numery żonie, żona powtarza je mi, ja odpowiadam żonie, żona powtarza odpowiedzi babie. Parodia. Ściśle tajne przez poufne. Wreszcie koniec rozmowy - więc jeszcze pytam babę, skąd właściwie wie, że naprawdę rozmawiała z moją żoną a nie z bardzo groźną tajną agentką Al-Kaidy, którą poprosiłem do telefonu zamiast niej - bo żadnych danych (jak np. robi to ERA) nie sprawdzała... Baba się dziwi ale nic. Dobranoc państwu. :evil:

A w tej chwili co kilka dni łażą po bloku jakieś kreatury (no, ta ostatnia to nawet młoda i ładna była :D ) i proponują jakieś podpisywanie dodatkowych promocji i usług dla Tepsy. Zupełnie jak Świadkowie Jehowy albo jacyś akwizytorzy. Chyba będę musiał na drzwiach przypiąć tabliczkę ''akwizytorom TPSA dziękujemy!''.

Pozdrrrrawiam wszystkich i Babę Tepsę :evil: -

Andrzej

No właśnie mnie dzisiaj po prawie 10 miesiącach wreszcie podłączyli telefon. :cry: (przepraszam łzy wzruszenia)

Dodam, że do słupka Tepsy mam od domu około 15 m. Żadnej rozbudowy sieci nic, po prostu brak chęci albo motywacji.

Przyłącze w sumie robili 3 godziny i podłączenie gniazdka pół godziny.

:lol:

Z monopolistą proponuje walczyć z pomocą Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty a jak to nie pomoże to udać się do Urzędu Ochrony Konsumenta i Konkurencji.Miałem problem z innym monopolistą, STOENEM i walkę zaczełem od złożenia skargi do Urzędu Regulacji Energetyki. Jak w STOENIE zobaczyli że URE nałoży na nich kare finansową to odrazu zaczeli inaczej ze mną rozmawiać.

Powodzenia :lol: :lol: :lol:

No ja mam odwrotne, ale podobne doświadczenia. W moim zakupionym od gminy mieszkanku są jakieś dziwne skrzynki Tepsy (nie nasze na pewno, bo telefonu nie mamy). Zgłaszaliśmy w lipcu, żeby dziady zabrali nam to z domu, no i po miesiącu pokazał się pan (nie z tepsy, a z firmy współpracującej), stwierdził, że to za trudne zadanie, bo wymaga przeprojektowania instalacji i sobie poszedł. :evil:

A skrzynka została. :evil:

I co tu zrobić? Nie chcę jej sama odcinać, bo pewnie sąsiadów łączności pozbawimy, ale chyba trochę ich (tzn. Tepse) postraszę pisemkiem, że jak oni nie chcą, to ja sama potrafię :wink:

Mam to samo .. termin 18 m-cy a potem beda placili kary ... w sumie nie za bardzo zalezy mi na telefonie, mam komorke a placic za cos czego i tak zadko sie uzywa ? .. dla tzw "miecia" ???

... a inni operatorzy ? .. coz u mnie nie ma .. mimo iz W-wa Falenica .... jest tylko Sferia .. ale jakos im nie wierze.

Tepsa - mistrzyni robienia wody z mózgu.

Wystarczy zadzwonić kilkakrotnie na 9393 - tzw. błękitna linia i połączyć się z konsultantem. Przy tej samej sprawie każdy gada co innego, przy czym zupełnie sprzecznego z tym, co mówili poprzedni.

Przykład fachowości?

Od września poprosiłam o odłączenie telefonu pod starym adresem. Tepsa wywiązała się - nie powiem, ale fakturę przysłała za rozmowy za sierpień i za abonament za wrzesień.

Dzwonię więc i pytam grzecznie, z jakiej racji mam płacić za abonament za wrzesień. Na to pani, że abonament płaci się do przodu. Ja znowu swoje, że już nie mieszkam, a telefon odłączony. Pani, nie dość, że głucha na moje argumenty, to jeszcze zrobiła się wręcz agresywna. Dopiero, kiedy poprosiłam panią o imię i nazwisko i ...słuchajcie - miasto (pani z Olsztyna a ja z zachodniopomorskiego - jak oni zrobili tą rejonizację :o ) to zmiękła i nawet dowiedziała się (czekałam 5 minut przy muzyce), że jednak nie muszę płacić abonamentu.

Biję się też z nimi o podłączenie telefonu i mam podobnie, jak krakauer - czekać. Czekam więc.. i już wiem, że linia ISD nie dla mnie, bo nie ma możliwości przyłączenia, czy brak czegoś tam. Czekam dalej na informację o linii analogowej.

Wolałabym mieć tel. stacjonarny, bo dla mnie wygodniejszy i prostszy w obsłudze :oops: i w niektórych miejscach w domu nie mam zasięgu i muszę się nabiegać w poszukiwaniu lepszego zasięgu.

No, niestety. Doświadczenia z Telekomuną mam podobne. Z przykrością stwierdzam, że niewiele się zmieniło: tak jak kiedyś czekało się latami na linię tak i teraz nie wygląda to lepiej. Będę się niedługo przeprowadzać i pozostawiam na starym mieszkaniu swój "wyczekany" tel. stacjonarny (teraz głównie przekwalifikowany na internet :) ). Na nowym miejscu (wciąż miasto) nie ma szans na linię, bo jak pani z Blue Line poinformowała (można się popłakać :cry: ), nie mają już na ten rok wolnych "par". Na przyszły też nie. Na informację, że w takim razie trzeba będzie skorzystać z konkurencji odpowiedziała coś na kształt "uhm, tak, no to do widzenia" :o

Niestety, nie ma też żadnej alternatywy, bo konkurencji dla Telekomuny tak na prawdę nie ma :( :( :( a z zasięgiem "komórkowym" baaardzo różnie bywa.

Żegnaj internecie...