krakauer 22.09.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Czy ktoś ma jakiś patent na TP SA - nie chcą podłączyć mi telefonu - dali mi 18-miesięczny termin!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakauer 22.09.2004 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 niestety tam żaden konkurent nie ma sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.09.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 potrzebny Ci telefon, czy dostęp do sieci ? jeśli telefon to daruj sobie tepse, jest tyle możliwości ... jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.09.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 potrzebny Ci telefon, czy dostęp do sieci ? jeśli telefon to daruj sobie tepse, jest tyle możliwości ... jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz. Cz. Nie no....sugerować komuś z tego forum net z kablówki to albo jakaś pomyłka, albo żart??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.09.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 potrzebny Ci telefon, czy dostęp do sieci ? jeśli telefon to daruj sobie tepse, jest tyle możliwości ... jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz. Cz. Nie no....sugerować komuś z tego forum net z kablówki to albo jakaś pomyłka, albo żart??!! nie bardzo rozumiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.09.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 potrzebny Ci telefon, czy dostęp do sieci ? jeśli telefon to daruj sobie tepse, jest tyle możliwości ... jeśli dostęp do sieci to jest kilku innych operatorów w tym TV kablowe z dostępem do netu, radiówka itd, zależy gdzie mieszkasz. Cz. Nie no....sugerować komuś z tego forum net z kablówki to albo jakaś pomyłka, albo żart??!! to jest forum wymiany doświadczeń, a doświadczeń z tepsą miałem nie mało, oj nie mało. przecie są kablówki TV z łączami do netu, uważasz, że do domków jednorodzinnych nie ciągną ? Ciągną, kwestia kasy, lub potrzebne osiedle domków. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.09.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 No właśnie chodzi mi o kablówkę wśród domków....Właśnie myślę, że nie ciągną...No chyba jeśli mówimy o osiedlach wśród dużych, czy blisko dużych aglomeracji miejskich...Bo w innych przypadkach, w 90% nawet może i duzych osiedli może zapomnieć o kablówce... Nie miałem tu na myśli kwestionowania dośw. z telekomuną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.09.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 A my się z żoną zastanawiamy, czy nie zrezygnować w ogóle ze stałego telefonu. Abonament stanowi 75% opłaty, dzwonimy głównie z komórek i na komórki, a przez większość dnia nikogo nie ma w domu... A jak gdzieś w jakiejś umowie ktoś wymaga podania kontaktowego telefonu stałego, można by podać teściów (albo sąsiadkę )... No, na razie to się jeszcze zastanawiamy. Ale to fakt, że Baba Tepsa sobie nagrabiła i teraz w żadne jej rabaty i promocje nie wierzę. Zwłaszcza że Baba Tepsa zachowuje się ostatnio jak chora psychicznie. Np. dzwonią do nas z pytaniem czy zapłaciliśmy ostatni rachunek, i proszą o podejście moją żonę, która właśnie usypia dzidzię. Żadne tłumaczenia nie pomagają, bo oczywiście rozmowa jest ściśle tajna. Wołam więc żonę, dzidzia się drze, a baba z Tepsy zaczyna coś o numerach rachunków i kont. Więc żona mówi: ''To ja męża poproszę, bo to on płaci i trzyma rachunki, ja nawet nie wiem co i kiedy ani gdzie tego szukać.'' Nie - nie wolno. Baba dyktuje numery żonie, żona powtarza je mi, ja odpowiadam żonie, żona powtarza odpowiedzi babie. Parodia. Ściśle tajne przez poufne. Wreszcie koniec rozmowy - więc jeszcze pytam babę, skąd właściwie wie, że naprawdę rozmawiała z moją żoną a nie z bardzo groźną tajną agentką Al-Kaidy, którą poprosiłem do telefonu zamiast niej - bo żadnych danych (jak np. robi to ERA) nie sprawdzała... Baba się dziwi ale nic. Dobranoc państwu. A w tej chwili co kilka dni łażą po bloku jakieś kreatury (no, ta ostatnia to nawet młoda i ładna była ) i proponują jakieś podpisywanie dodatkowych promocji i usług dla Tepsy. Zupełnie jak Świadkowie Jehowy albo jacyś akwizytorzy. Chyba będę musiał na drzwiach przypiąć tabliczkę ''akwizytorom TPSA dziękujemy!''. Pozdrrrrawiam wszystkich i Babę Tepsę - Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 23.09.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 No właśnie mnie dzisiaj po prawie 10 miesiącach wreszcie podłączyli telefon. (przepraszam łzy wzruszenia) Dodam, że do słupka Tepsy mam od domu około 15 m. Żadnej rozbudowy sieci nic, po prostu brak chęci albo motywacji. Przyłącze w sumie robili 3 godziny i podłączenie gniazdka pół godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 23.09.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Nie wiem czy najlepszym rozwiązaniem na ten okres niebędzie kupienie telefonu komórkowego w którejś z sieci ,wykupienie sobie darmowcyh minut przy wyższym abonamencie.Coraz więcej ludzi decyduje się na takowe rozwiazana po nieprzyjemnosciach z TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.09.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 A właściwie to może ci co dzwonią i łażą to oni wcale nie są z Tepsy, tylko sami z Al-Kaidy, co ??? Bo dzwonią i łażą duuużo po godzinach pracy, a najczęściej po zmroku !!! Ratuuunku ! Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.09.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Sytuacja się komplikuje tym co to mogą pomarzyć o jakiś kablówkach w domu (ja) oraz tym, którzy chcą mieć stałkę...(ja).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 23.09.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Z monopolistą proponuje walczyć z pomocą Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty a jak to nie pomoże to udać się do Urzędu Ochrony Konsumenta i Konkurencji.Miałem problem z innym monopolistą, STOENEM i walkę zaczełem od złożenia skargi do Urzędu Regulacji Energetyki. Jak w STOENIE zobaczyli że URE nałoży na nich kare finansową to odrazu zaczeli inaczej ze mną rozmawiać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 24.09.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 No ja mam odwrotne, ale podobne doświadczenia. W moim zakupionym od gminy mieszkanku są jakieś dziwne skrzynki Tepsy (nie nasze na pewno, bo telefonu nie mamy). Zgłaszaliśmy w lipcu, żeby dziady zabrali nam to z domu, no i po miesiącu pokazał się pan (nie z tepsy, a z firmy współpracującej), stwierdził, że to za trudne zadanie, bo wymaga przeprojektowania instalacji i sobie poszedł. A skrzynka została. I co tu zrobić? Nie chcę jej sama odcinać, bo pewnie sąsiadów łączności pozbawimy, ale chyba trochę ich (tzn. Tepse) postraszę pisemkiem, że jak oni nie chcą, to ja sama potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.09.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 krakauer A przypadkiem w okolicy nie masz przekaźnika SFERII ?Z tego co wiem ( od sprzedawcy ) w otwartym terenie zasięg radiowy jest rzędu 10-12 km. Telefon z dostępem do internetu masz w 1 dzień.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.09.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Ja właśnie otrzymałem ofertę Sferii, choć jeszcze nie mieszkam w nowym domu. Zastanawiam, się czy takie łącze radiowe ma sensowny dostęp do Internetu.Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 24.09.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Mam to samo .. termin 18 m-cy a potem beda placili kary ... w sumie nie za bardzo zalezy mi na telefonie, mam komorke a placic za cos czego i tak zadko sie uzywa ? .. dla tzw "miecia" ??? ... a inni operatorzy ? .. coz u mnie nie ma .. mimo iz W-wa Falenica .... jest tylko Sferia .. ale jakos im nie wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 24.09.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Tepsa - mistrzyni robienia wody z mózgu. Wystarczy zadzwonić kilkakrotnie na 9393 - tzw. błękitna linia i połączyć się z konsultantem. Przy tej samej sprawie każdy gada co innego, przy czym zupełnie sprzecznego z tym, co mówili poprzedni. Przykład fachowości? Od września poprosiłam o odłączenie telefonu pod starym adresem. Tepsa wywiązała się - nie powiem, ale fakturę przysłała za rozmowy za sierpień i za abonament za wrzesień. Dzwonię więc i pytam grzecznie, z jakiej racji mam płacić za abonament za wrzesień. Na to pani, że abonament płaci się do przodu. Ja znowu swoje, że już nie mieszkam, a telefon odłączony. Pani, nie dość, że głucha na moje argumenty, to jeszcze zrobiła się wręcz agresywna. Dopiero, kiedy poprosiłam panią o imię i nazwisko i ...słuchajcie - miasto (pani z Olsztyna a ja z zachodniopomorskiego - jak oni zrobili tą rejonizację ) to zmiękła i nawet dowiedziała się (czekałam 5 minut przy muzyce), że jednak nie muszę płacić abonamentu. Biję się też z nimi o podłączenie telefonu i mam podobnie, jak krakauer - czekać. Czekam więc.. i już wiem, że linia ISD nie dla mnie, bo nie ma możliwości przyłączenia, czy brak czegoś tam. Czekam dalej na informację o linii analogowej. Wolałabym mieć tel. stacjonarny, bo dla mnie wygodniejszy i prostszy w obsłudze i w niektórych miejscach w domu nie mam zasięgu i muszę się nabiegać w poszukiwaniu lepszego zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasinek 24.09.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 No, niestety. Doświadczenia z Telekomuną mam podobne. Z przykrością stwierdzam, że niewiele się zmieniło: tak jak kiedyś czekało się latami na linię tak i teraz nie wygląda to lepiej. Będę się niedługo przeprowadzać i pozostawiam na starym mieszkaniu swój "wyczekany" tel. stacjonarny (teraz głównie przekwalifikowany na internet ). Na nowym miejscu (wciąż miasto) nie ma szans na linię, bo jak pani z Blue Line poinformowała (można się popłakać ), nie mają już na ten rok wolnych "par". Na przyszły też nie. Na informację, że w takim razie trzeba będzie skorzystać z konkurencji odpowiedziała coś na kształt "uhm, tak, no to do widzenia" Niestety, nie ma też żadnej alternatywy, bo konkurencji dla Telekomuny tak na prawdę nie ma a z zasięgiem "komórkowym" baaardzo różnie bywa. Żegnaj internecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 24.09.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 rozwiązanie- komórka. trudno, jak tpsa nie chce, komórka chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts