Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wygrać z TP SA

krakauer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam:)

Dzisiaj za dwadzieścia kilka zł można mieć komórkę a w różnych pakietach 60 minut darmowych rozmów.

Kilku moich znajomych wypowiedziało umowę TPSIE mając tylko komórkę. Może to być uciążliwe dla innych nie mających komórek ale........

Poza tym przez komórke mozna walczyc równiez z internetem. Co prawda wolniej ale mozna.

Ja po przeprowadzeniu się także pozostałam bez telefonu, brak mozliwości technicznych (czy jakoś tak). Dla ciekawostki dodam, że mieszkam prawie w centrum 30-tysięcznego miasta :x

Jakimś cudem po roku męczarni okazało się, że internet (bo tylko na tym mi zależało) mogę mieć od innego dostawcy drogą radiową. Teraz to Tepsa albo Dialog (taki sam mądry) mogą się.... :wink: Nawet jak mi dopłacą, to nie zainstaluję sobie ich telefonu.

TP SA traktuje tak nie tylko abonentów indywidualnych. W firmie w której pracuję mamy kilkadziesiąt numerów w Tpsie ale co ciekawsze dla każdego numeru mamy inny numer ewidencyjny. Staramy się o konsolidację już od dłuższego czasu ale załatwienie tego graniczy z cudem. W kilku punktach kraju mamy też zainstalowany DSL ale za dwie takie instalacja nie są wystawiane faktury - mimo składanych reklamacji - rachunki za nie już teraz to ok. 10 tys za każdy - ostatnio napisali do mnie w odpowiedzi na reklamację za Wrocław że niestety, mimo tego że na lini mają zainstalowany DSL to nie mogą mnie obciążyć kosztami (zainstalowany na wiosnę 2004 za m-c 449 netto) bo nie mają umowy (ja też nie mam - podobno TP Sa zapomniała nam wysłać) i że jeśli podam im numer umowy to wystawią mi faktury - szczerze mówiąc zastanawiam się czy nie dać sobie spokoju - skoro chcą mi świadczyć usługi za darmo to ich problem