Lakus Lokalizacja 02.04.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Dzień dobry. Zarejestrowałem się specjalnie szukając pomocy w moim problemie. Sprawa wygląda tak że kupiłem mieszkanie w Krakowskiej Nowej Hucie z rynku wtórnego. Dopiero zakończyłem remont łazienki, wszystko jest w niej nowe, kafelki, kabina, geberit i kosztowało mnie sporo pieniędzy, do tego koszty hydraulika, fliziarza... W łazience była wanna, teraz jest kabina i umywalka. Dorobione zostały odpływy które wchodzą w rurę gdzie gdzie był odpływ wanny. Wszystko piękne, nowe i gotowe. I nagle okazuje się że jest jakiś przeciek i się sączy sufitem u sąsiadki piętro niżej. No tragedia po prostu Sąsiadka na dole ma dość starą łazienkę w kiepskim stanie, i widać że już wcześniej się u niej lało co sama też powiedziała. Moje pytanie jest takie czy istnieje możliwość naprawy przez sufit w jej łazience, wyglądałby też lepiej po tym bo jest straszny, odpadający tynk w tym miejscu, pomarszczona farba i chyba też trochę grzyba. Normalnie płakać mi się chcę jak pomyślę o demolce świeżo wyremontowanej łazienki a i pieniądze się kończą. Co robić... Akurat jeśli chodzi o lokalizację wycieków w Krakowie - to jest nasza specjalizacja... Wyciek u sąsiadki na pewno nie jest w tym samym miejscu co u Ciebie, woda spływa sobie po wylewce pod strefami izolacji (wylewka tam nigdy nie jest idealnie równa) dodatkowo, jeśli jest to jeden ze starych bloków w hucie to zapewne woda przedostaje się okolicami pionu kanalizacyjnego... Pierwsza sprawa jaką należy zrobić to są próby szczelności instalacji wodnych - to jest podstawa! Bez tego nic nie kujemy! Jeśli próby wyjdą pozytywnie to proponujemy zrobić inspekcję odpływów kamerami endoskopowymi i próby wskaźnikowe (dawniej hydraulicy wpuszczali czerwony barszcz do rur ))) teraz są na to lepsze sposoby... Kucie to ostateczność. Sama lokalizacja wycieków jest trudna ale nie jest to droga usługa, w większości za poszukiwanie miejsca awarii zwraca ubezpieczyciel z podstawowego ubezpieczenia mieszkania - więc w zasadzie jest to darmowa usługa. Zachęcamy do skorzystania z usług profesjonalistów - zamiast kuć nową łazienkę. Ty bardziej że są możliwości usunięcia płytek bez kucia. W internecie jest mnóstwo filmików na temat bezinwazyjnego usuwania płytek. Płytkę mozna odkleić i później wkleić w to samo miejsce. Pozdrawiamy Lakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts