r7adek 21.01.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Potrzebuję pomocy w zrobieniu oświetlenia dojścia do domu. Od granicy działki do domu mam około 50 metrów, chciałbym tą drogę oświetlić. Chcę aby było to tak: wzdłuż drogi było by kilka lamp, które zaświecały by się po wykryciu ruchu przy bramie lub przy domu, w zależności od wykrytego ruchu, do tego chciałbym czujnik zmierzchu i coś co powodowałoby żeby to oświetlenie świeciło się około 3 - 4 minuty. Czy w ogóle jest taka możliwość zrobienia czegoś takiego i jak to połączyć ? Dodam, że na chwilę obecną nie mam ogrodzenia i nie mam możliwości podłączenia tego np pod bramę wjazdową lub furtkę (to będzie w przyszłości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 21.01.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Jak najbardzie da radę zrobić tego typu układ.Kwestia odpowiedniego okablowania do lamp i czujników ruchowo-zmierzchowych.Na dzień dzisiejszy można nabyć lampy z wbudowanymi czujnikami, co jeszcze bardzie upraszcza sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7adek 23.01.2018 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dlatego pytam. Chiałbym się dowiedzieć jak to połączyć i jakich czujników użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.01.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Oczywiście, że się da Elpapiotr podrzuci ci rozwiązanie. Ja bym się skoncentrował na lampach, Tych jest sporo i wybór jest ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.01.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 raczej podrzuci mu spis norm branżowych:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.01.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Już podrzucam.Okablowanie do lamp 25 V 2-żyłowe.Do czujników 25 V 3-żyłowe.Reszta to kwestia odpowiedniego połączenia tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.01.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I jest od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.01.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Oczywiście.Należy jeszcze dodać, że chodzi o napięcie AC, i już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7adek 24.01.2018 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To jak to wszystko połączyć tzn. Dwa czujniki żeby zapala łódź się z dwóch stron jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.01.2018 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To jak to wszystko połączyć tzn. Dwa czujniki żeby zapala łódź się z dwóch stron jak pisałem. Łódź można inaczej zapalić, jak sądzę. Ona jest z drewna czy plastikowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts