maciejtoya 22.01.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Mam taki problem. Posiadam wodomierz w studzience na działce. Niestety jest wysoki stan wód gruntowych gdzie wysadza mi nawet korek styropianowy z pokrywą.Gdy przychodzi do odczytu wody, pracownik wodociągów zagląda do środka, nie może odczytać i wystawia mi fakture tylko za abonament. Problem pojawia się notorycnie od kilku miesięcy. Gdy dzwonie do zakładu wodociągowego to słyszę, że w takiej sytuacji mi wymienią na wodomierz radiowy lub też słyszę, że to w mojej gestii by w studzience nie było wody i powinienem ją wypompować. To prawda ?Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 22.01.2018 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Właściciel wypompowuje wodę i utrzymuje studnie. Ustawa z dnia 7 czerwca 2001 r. o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków: art 2 ust 5 Przyłącze kanalizacyjne –odcinek przewodu łączącego wewnętrzną instalację kanalizacyjną w nieruchomości odbiorcy usług z siecią kanalizacyjną, za pierwszą studzienką, licząc od strony budynku, a w przypadku jej braku do granicy nieruchomości gruntowej; Art 15 Realizację budowy przyłączy do sieci oraz studni wodomierzowej, pomieszczenia przewidzianego do lokalizacji wodomierza głównego i urządzenia pomiarowego zapewnia na własny koszt osoba ubiegająca się o przyłączenie nieruchomości do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts