marcin.ce 22.01.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witam. temat zapewne już poruszany niejednokrotnie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój przypadek. W moim domu głębokość krokwi to 18cm (taką grubość będzie miała wełna w pierwszej warstwie). Głębokość wypuszczenia profili CD to 10cm (druga warstwa wełny) I tu moje pytanie: gdy wypuszczę "grzybek" na te 10 cm od krokwi, to na ścianie kolankowej, gdzie kończy się tynk zostaje prześwit wysokości 8-10cm do profila (wysokość murłaty 10cm). Jak się z tym uporać?? Zabudować profil CD na murłacie i podciągnąć regipsem ścianę wyżej?? czy w drugą stronę?? Sufit wieszany na więźbie chyba nie powinien być "na sztywno" ze ścianami z racji pracującego dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartass_88 22.01.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Miałem ten sam problem. Były 2 rozwiązania. Albo dać większy skos żeby sufit zszedł się z ze ściana ale to znowu więcej wełny itd. Więc wybrałem prostsze rozwiązanie na ścianę kolankową przykleiłem po całej długości płyty kg tak aby zeszła się z tą na skosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 23.01.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A ja zamurowalem bloczkami grubosci 5cm, trwalsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.ce 23.01.2018 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Bloczki byłyby super rozwiązaniem, ale niestety nie ma tam 5 cm, a murować na całej wysokości ścianki kolankowej w każdym pomieszczeniu nie bardzo mi się uśmiecha :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts