Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić, gdy nierzetelny wykonawca straszy bandziorami?

szila

Recommended Posts

Sknocił cały fundament, rzeczoznawca uznał, że trzeba wyburzyć ściany z bloczków bo są na zaprawie 4 cm wys z wapna i cementu lub położyć wieniec co podniesie budynek jeszcze o 30 cm, jest to niezgodne z projektem i potrzebna jest na to zgoda.

Fundament jest posadowiony za płytko- trzeba podnieść działkę o 40 cm.

Słupy nośne zrobił z zaprawy cementowej - do wyburzenia oczywiście.

Izolacjia przeciwilgociowa jest nieszczelna są dziury, nie wyrapowali ścian.

na etapie fund. bez zasypywania go rozstałam się z ekipą, która rząda kasy za robotę uważają ża wykonali ją SUPER!!!!

Ja muszę teraz ponieść dość duże koszty naprawy tego co sknocili i dodatkowe podniesienia terenu działki.

WYKONAWCA Krzysztof.K z okolic w-wa straszy mnie bandziorami, którzy wydzwaniają do mnie i straszą, używają nazwisk powszechnie znanych np. z Gazet

Co radzicie?

Gość M@riusz_Radom

Na drugi raz powiedz, ze rozmawiałeś z dwoma osobami na których się powołują i oni bardzo chętnie poznają osoby któe ich tak "polecają" zapytaj czy chcą sie umówić na spotkanie..

Z doświadczenia wiem [ jak dziwnie brzmi :) ] że osoby które powołują się na znanych w okolicy bandziorów nie mają z nimi nic wspólnego bo "bandziory" złożyliby Ci już dawno wizytę i grzecznie, powtarzam GRZECZNIE poprosili o uregulowanie należności ..

Wbrew pozorom te bandziory to mają dość sporo pod sufitem i wiedzą, że efekt psychologiczny może zdziałać o niebo więcej niż zwykłę mordobicie ;)

Mariusz - nie bandzior :)

notować dokładny czas każdego połączenia z pogróżkami

kupić dyktafon i nagrywać, np. przez drugi aparat

zgłosić na policję

powiedzieć wykonawcy, że jak cokolwiek zginie albo cokolwiek złego się stanie na budowie, to na policji od razu podasz jego dane, bo nie chce ci się wnikać czy to on, czy jego koledzy

nie wiem, czy dla zwykłych linii TPSA taka usługa jest już dostępna, ale z tego co piszą jest na ISDN więc może i na zwykłej:

chodzi o identyfikacja połączeń złośliwych – (MCID) usługa umożliwia zarejestrowanie numerów Abonentów wywoływanego i wywołującego oraz daty i godziny połączenia. Połączenia złośliwe, uciążliwe lub zawierające groźby mogą być rejestrowane przez stronę wywoływaną podczas trwania rozmowy lub w ciągu 20 sekund po jej zakończeniu przez stronę wywołującą. Abonent wywoływany uaktywnia usługę z terminala abonenckiego. Dane zarejestrowane przez TP z wykorzystaniem usługi dodatkowej MCID pozostają do dyspozycji TP, która udostępnia je organom państwa wykonującym zadania na rzecz bezpieczeństwa i porządku publicznego w zakresie i na warunkach określonych we właściwych aktach prawnych. Usługa MCID przyznawana jest dla całego dostępu ISDN. Aktywacja usługi wymaga złożenia zamówienia;

mieczotronix

no to ja zaniewowilam, jakbyco to ja sie zglosze z wyjasnieniem na jezyck bardziej prosty, gdybym potrzebowala takiej uslugi

oby nikomu z nas cos takiego sie nieprydazylo

szila

malo przyjemna sprawa :evil:

ta usługa działa tak, że po odebraniu telefonu z pogróżkami, rozłączasz się i wciskasz na telefonie kilka klawiszy - jakieś gwiazdki i cyferki - już ci to operator powie - co powoduje zarejestrowanie w komputerze operatora czasu i numeru osoby, która ostatnio do ciebie dzwoniła. Ta lista się zbiera u operatora i możesz powiedzieć policji, żeby se ją od niego wzięłą i tam będzie napisane o której, którego dnia i z jakiego numeru były do ciebie telefony, które ty oznaczyłaś (wciskając te guziczki) jako telefony z pogróżkami

Niebawem podam więcej informacji, a jak sprawa się wyklaruje nie omieszkam podać do publicznej wiadomości nazwisk.

Mam nadzeję że nie znają oni już nigdy roboty w bud przynajmniej w mojej okolicy.

I będę miała do wszystkich prośbę o przekazanie gdzie się da i komu się dam tych nazwisk, aby uchronić innych normalnych ludzi przed tymi łobuzami.

Ach mam jeszcze zdięcia owego Pana Krzysztofa K. Też chętnie je obublikuję:)