pablo0072 23.01.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam. Jestem na etapie kupna mieszkania, wszystko bardzo mi się podoba poza sufitem w salonie, który jest po prostu krzywy, taka jakby lekka półparabola. Właściciele mówią że to normalne na ostatnim piętrze, że krzywizna jest od dachu, taki lekki spadek. Niby niektórzy to szpachluja i wyrównują ale ogólnie to normalne. Nigdzie nie ma żadnych pęknięć tylko nie jest to linia prosta. Blok taki typowy 4 piętrowy z lat 70. Czy to prawda że tak wygląda sufit na ostatnim piętrze ? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.01.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Może jakaś fotka? 30 lat mieszkałem w takim bloku z lat 70 nigdy nie zauważyłem w żadnym mieszkaniu "pół paraboli" na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.01.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Faktycznie nie widziałem takiego sufitu. "Pół parabola" to byłaby część paraboli odcięta prostą przechodzącą przez ognisko paraboli i prostopadłą do kierownicy paraboli, czyli inaczej odcięta osią paraboli. Ups.. przepraszam... matematyka na maturze nie była obowiązkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts