Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Bardzo proszę o opinie doświadczonych użytkowników forum, czy do pieca Wolf CGW 24/140 mogę podłączyć większy zasobnik..?

Piec posiada wbudowany zasobnik 50l(wydajność równa 140l) ale ze względu na wynajem sezonowy wzrasta potrzeba na c.w.u.Myślałem o zasobniku 300-400 litrów by nie było stresów, że zabraknie ciepłej wody.

Rozmawiałem z serwisantem Wolf ale z całym szacunkiem, nie bardzo miał o tym pojęcia.Stwierdził on, że piec jest w stanie pociągnąć max dwie łazienki, a w rzeczywistości na dzień dzisiejszy, obsługuje pięć.I daje radę gdyż nie mieliśmy żadnych sygnałów od wczasowiczów.Planuję dobudowę kilku pokoi i stąd potrzeba większej ilości gorącej wody.

Najlepiej było by, gdybym na okres wynajmu miał możliwość otworzyć większy zasobnik a zamknąć mniejszy i odwrotnie, aby w pozostałych miesiącach nie ogrzewać niepotrzebnie 300l(jest nas dwoje), tylko wspomniane 50l.

Załączam schemat konsoli.

Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

Pozdrawiam :)

10640179_20180123_141514.jpg

https://forum.murator.pl/topic/235484-czy-mog%C4%99-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-wi%C4%99kszy-zasobnik-do-pieca-wolf/

• 4 weeks później...