Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kolejność podłóg na pietrze i co wybrać

Yaa

Recommended Posts

Nie mam jeszcze zrobionych podłóg na pietrze i pomału się fo tego przymierzam

Sa 3 pomieszczenia, 2 pokoje w tym 1 z garderoba i łazienka i hol do którego dochodzą schody

tymczasowo po całości jest wykładzina

wszystkie posadzki będą się stykały bo nie przewiduje progów wiec chyba najlepiej jednolita po całości poza łazienka ?

Czy najpierw powinna być położona podłoga w pokojach i w holu całościowo a potem do tego dopasowana posadzka w lazience ?

jaką podłogę wybrać jeżeli w garderobie jest ogrzewanie podłogowe z wyraźnie ciepłą posadzką ?

najpierw robię schody, drewniane, jak powinien być wykończony ostatni stopień jeśli nie ma jeszcze docelowej podłogi w holu ?

co w ogóle mogę rozważać ?

bede wdzięczna za wszystkie za i przeciw

i jeszcze na koniec istotna kwestia ;) CENA ;) nie może być drogo ;)

Wylewki się grzeją już 4 lata ;)

bardziej mi chodziło o to czy parkiet, mozaikę, jakieś panele, korek czy jeszcze coś innego ci mi do głowy nie przychodzi

gatunek w drugiej kolejności

no i czy się z tym coś nie stanie w garderobie

czy jednak w garderobie robić inaczej ?

a sosna wydaje mi się chyba taka...rustykalna za bardzo ;) dąb tez mi się nie podoba ;)

no tak...kolorystycznie do schodów trzeba dopasować, będą jesionowe

No jest to może jakaś opcja do samej sypialni pod warunkiem ze będę zamykać drzwi przed kotami

poza tym nie wiem czy taka grubsza wykładzina na jakimś podkładzie może być podgrzewana w garderobie ?

na tej wykładzinie mam już brzydkie plamy po kotach bo czasem coś się „ulewa” (kłaczki) długowłosym kotom :(