Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poważny problem - ukryte ławy fundamentowe

jaromkv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To nie wywalałeś wszystkich fundamentów?

Do drzewek itp. pod ziemią fundamenty nie przeszkadzają.Lepiej pod ziemia znaleźć fundament niż granat :) (raz udało nam sie znaleźć niewybuch, dzień przestoju sensacja w okolicy potem saperzy i dalej)

Uważasz, że to błąd. Pytam Cię jako wykonawcy.

Majster i kierownik twierdzą, że to nie przeszkadza. Zostało te na szerokość 90cm i wylany chudy beton pod ławy. Ogólnie po wykuciu grunt wyglądał ok, nie był naruszony.

Chodzi mi o kwestie czysto techniczne ?

Uważasz, że to błąd. Pytam Cię jako wykonawcy.

Majster i kierownik twierdzą, że to nie przeszkadza. Zostało te na szerokość 90cm i wylany chudy beton pod ławy. Ogólnie po wykuciu grunt wyglądał ok, nie był naruszony.

Chodzi mi o kwestie czysto techniczne ?

Pod budynkiem, pod tarasem to na pewno nie błąd, obok bym chyba wywalił. Drzewkami bym sie nie martwił ale mi się zdarzyło już 2 razy dom rozbudowywać czego na etapie budowy w ogólnie nie brałem pod uwagę. ot życie. Dużo tego zostało poza obrysem budynku? Już wiesz że to pewnie jak coś kolejny tysiąc i po sprawie. Żeby mi ktoś znowu nie napisał nie rządzę się Twoja kasą, ale doradzam, teraz wydasz kilka stów a kiedyś jak by przyszło coś pod gotowym trawnikiem czy ogródkiem wykopać to już x 3 koszty rosną. Bo rośliny bo teren gotowy itd, teraz i tak masz pobojowisko i masz czas na takie roboty , jak nie w tym momencie to spokojnie jeszcze masz na to poł roku przy szybkiej budowie.