Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zdjęcia elewacji

duduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co, te kolory beżu są bardzo zbliżone, ale ja poszłam (jak rasowa kobieta-budujaca :wink: ) z kawałkiem okna i dobierałam tonację beżu do tonacji brązu okna, bo mam ten musztradowy złoty dąb :-? Tak więc myślę, że właśnie tak powinnaś postąpić, czyli wziąść kawałek okienka i dobrać odcień beżu, bo różnią się nieznacznie, ale dobrze jak chłodny jest z chłodnym itd. No chyba, że okna będą białe. Jak chcesz jutro sprawdzę i dam znać.

Witam

Joogjan SUPER DOMEK podoba mi sie kolorek. Widze że nad gankiem ten balkon odprowadzenie deszczówki rozwiazałeś rynną właśnie ja sam niewiem czy dam tez rynne czy nie mój balkon jest mniejszy hmmm noi mam dylemat bo jak niedam to może cieknąć po elewacji. Na wykończenie okien i drzwi pewnie dałeś majątek :D ale efekt jest a jk te listwy wyginali czy były nacinane ??

Podoba mi sie noi auto tez podobne tylko tylko ja mam ciemniesze :D jak sie Honda sprawuje umnie 90 tys i bez awarii a Twoja, a może to nie Honda ?? kierunkowskaz jakiś podejżany pomaranczowy umnie niema takiego :wink:

Pozdrawiam :wink:

joogjan - dzięki wielkie :D Piękny domek :D

Mam jeszcze kilka pytań:

- czym zamierzasz wykończyć podmurówkę?

- z czego zrobiłeś profile przy oknach i jakiej są szerokości?

U mnie też mają być takie profile i zamierzamy je zrobić z takich pilasterków z betonu komórkowego.

No to jestem,

kolorek beżu Knauf 2353.

Białe miejsca pod oknami, to wnęki, mające optycznie wyrównać linię okien - wykonane zgodnie z projektem (http://www.mtmstyl.com "Opal")

Okno balkonowe będzie miało barierkę z drewna: taki "x" w ramce. W tym miejscu jest antresola i stąd może ten większy widok.

Mnie się ten "artystyczny nieład" podoba :D

Do ARi. Z gustami jak to z gustami.Każdy ma inny.Cieszę sie , że mamy podobne.Co do rynienki na gankiem to niestety musisz ją dać.Przerobiłem już wariant bez, i musiałem jednak ją zawiesić.Moja podpowiedz - Płytki posadzkowe na balkoniku koniecznie z kapinosem wpuszczonym do rynny, lub tak jak w moim wariancie na całej długości podklejony na silikonie aluminiowy kontownik 1cmx1cm z wprowadzeniem do rynny.Woda ma tę nature ,że bez odcięcia lubi sobie poszukać innego ujścia.U mnie tak właśnie było.Bez kontownika ,zawijała się pod wypuszczona płytkę i spływała po ŚWIEŻEJ elewacji.Teraz jest OK.A-ha Jeżeli nie chcesz brnąć w nadmierne koszty, płytki na balkonach fuguj fugą ceresit bodaj CM 40 Aquastatic a na to impregnat też ceresit CT 10.Wychodzi dużo taniej niż fugi epoksydowe.Sprawdzone. Szczelność OK.

Co do auta - to trafnie oceniłeś markę.Honda tyle, że już wiekowa .Dlatego troszkę inna, bo przywieziona z zamorskich wojaży 10 lat temu. Nie narzekam.Przebieg wprawdzie niedzielny, 150 tys. prawie bezawaryjny.

Pozdawiam. joogjan