joogjan 05.11.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Do Maluszka podmurówkę jak i kostkę brukową mam już gotową .To zdjęcie było robione po skończeniu prac przy elewacji.Nie mam nowych zdjęć.Muszę porobić parę, to coś podeślę.Miałem wielką ochotę na podmurówkę RIELIEF-u (jakaś firma córka BRUK-BETU) ,,kamień celtycki.Po 1.05 2004 , przy podniesienu VAT-u, panowie skutecznie, negatywnie wypromowali swój produkt, podnosząc jego cenę o ok. 30%. 1m2 w tej chwili kosztuje coś ok. 80 zl.Trochę drogo jak dla mnie, tym samym ,że metrów u mnie było trochę.Odpuściłem.kupiłem kamień syntetyczny po 28 zl za m2, w odcieniach ciemnego brązu i też jakoś wkomponował się w całość. Opaski na oknami, i listwy podparapetowe robione sa przez lokalnego producenta.Wykonywane (wycinane) są z twardszego styropianu, potem powleczone klejem do styropianu ,zatopione w siatce z włókna i jeszcz raz powleczone klejem.Wyrób sprawdzony już od paru lat na niejednej budowie w okolicy.Profile sa docinane na budowie przez ,,ocieplaczy'' i klejone do elewacji z zatopioną siatką klejem wysokoelastycznym do płytek np. CERESIT CM 17.Profile łukowe wykonywane są na gotowo pod wymiar okien.Cenowo wyszło bardzo przyzwoicie.Profile przyokienne są szerokosci 12 cm natomiast listwy podparapetowe 15 cm. Wariant profili ze styropianu wydaje mi się lżejszy niż pilasterki z BK, a jednorodnosć materiału też ma jakieś znaczenie. Pozdrawiam .joogjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 05.11.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 joogjan czyli kierunkowskazów nie ruszałeś są orginalne umnie są białe a co musiałeś w aucie zmieniać ??? Z tą rynna to mnie zmartwiłeś umnie wychodzi rynna za każdy kont rozwarty rynny PCV Nicola ponad 40 zł na zamówienie robia konty a ja mam dwa konty noi troche brzydko by rynna wygkądała tylko czy zacieki bedą ładnie wyglądały myślałem że kafelki wiecej wypuszcze i bedzie git ale jak piszesz że do nie zda egzaminu normalne kafelki noto kicha a moze kontownik ten co pisałeś zda egzamin bez rynny jak myślisz Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 05.11.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Wszystko w aucie oryginalne.Reflektory przednie, są jak to w ameryce symetryczne.W tym aucie jest możliwość podciągnięcia prawego relektora tak , aby świecił trochę wyzej.Zadnych problemów z przeglądami.wracając do tematu, to każde pieniądze sa warte świętego spokoju.Doradzam założyć rynnę i śpisz spokojnie. ARi twój domek widziałem już chyba na fotoalbumach onetu??? Bardzo ładny projekt i ladne wykonanie.Dom chyba z piwnicą?PZDR. joogjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.11.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 joogjan - dzięki za info Mój dom jest z Ytonga, dlatego te opaski też chcieliśmy zrobić z Ytonga ale zapytam swego wykonawcę co myśli o styropianie. Bardzo chętnie obejrzałabym zdjątko Twojego domku z podmurówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts