ms_admin 25.01.2018 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Cześć wszystkim, mam do Was następujące pytanie. Otóż chciałbym w mieszkaniu (które jest w fazie budowy przez dewelopera) przenieść gniazdko koncentryczne i ethernetowe z jednej ściany na drugą. Deweloper wycenił taką operację na około 800 zł. Stwierdził, że instalacja idzie pod wylewką i trzeba ją lekko skuc. Odległość do przeniesienia to około 4m. I tutaj moje pytanie - czy warto zlecić ten proces deweloperowi za tą cenę, czy może taniej mnie to wyjdzie na etapie wykańczania mieszkania? (zakładając, że i tak będę pewnie wykonywał jakieś przeróbki instalacji). Martwi mnie tylko to kucie w wylewce. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 02.02.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Cześć wszystkim, mam do Was następujące pytanie. Otóż chciałbym w mieszkaniu (które jest w fazie budowy przez dewelopera) przenieść gniazdko koncentryczne i ethernetowe z jednej ściany na drugą. Deweloper wycenił taką operację na około 800 zł. Stwierdził, że instalacja idzie pod wylewką i trzeba ją lekko skuc. Odległość do przeniesienia to około 4m. I tutaj moje pytanie - czy warto zlecić ten proces deweloperowi za tą cenę, czy może taniej mnie to wyjdzie na etapie wykańczania mieszkania? (zakładając, że i tak będę pewnie wykonywał jakieś przeróbki instalacji). Martwi mnie tylko to kucie w wylewce. Dziękuję z góry za pomoc. Przerzuć przy wykończeniu. Ekipa to ogarnie w chwilę. Wystarczy przelecieć bruzdownicą posadzkę na kilka mm, zakleić i tyle. Zadbaj o dobre połączenie przedłużenia skrętki, a przy tak małych odległościach jak mieszkanie to nie będzie z tym problemu. Pewnie nie raz będziesz coś tam przekładał, norma to że w kuchni jest coś źle, a wychodzi to dopiero jak jest projekt mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts