bulimistrz 25.01.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Witam , Mam problem w mieszkaniu w bloku (nowe budownictwo - 2016) zwiazany z dzwiękami uderzeniowymi i powietrznymi dochodzącym z sasiedzkich mieszkań. Według mojej subiektywnej oceny sprawcą tego są kanały wentylacyjne. Wentylacja Grawitacyjna !Mieszkania sasiadów w naszym bloku dzieli do pewnego momentu sciana z silki 24 cm i .... dalej puste bloczki wentylacjne w łązience i toalecie. Zatem scianka ma zapewne 4 cm - powietrze - 4 cm plus tynk z kazdej ze stron. Dosłownie słychac kazde słowo, kazdy dzwięk szczególnie w łazienkach i pokoju przylegającym do łazienki. Z tego co wiem w wielu blokach stosuje sie lite sciany oddzielajace mieszkania sasiadów i na to dodatkowe "szachty" wentylacyjne. Czy rozwiazanie w moim bloku jest zgodne z normami, przepisami budownictwa wielorodzinnego:confused: Bardzo dziekuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts