heavenred 29.01.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Pytasz troche o gusta, więc trudno zająć stanowisko. Jednak, jeżeli już się zdecydujesz na skosy, to nawet nie bierz pod uwagę innych niż betonowe. Żadne KG - są zbyt wrażliwe na wilgoć, zacieki, trzeba od razu wymieniać. Solidny, pewny cement z certyfikatem i masz spokój na długie lata. Robocizna szybka, bez pęknięć, bez przykrych niespodzianek. Przy grubości do 10cm koszty optymalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik111 30.01.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 To czy te skosy będą lite z betonu czy ackermana to w sumie kosmetyka , przy tym ackermann lżejszy od lanego tyle różnic a wszystko zależy od tego w czym ekipa czuje sie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek27072 04.02.2018 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 To czy te skosy będą lite z betonu czy ackermana to w sumie kosmetyka , przy tym ackermann lżejszy od lanego tyle różnic a wszystko zależy od tego w czym ekipa czuje sie lepiej Moja ekipa to jest mój tata,jego ekipa i ja. Tata około 30 lat stażu na budowie ja 10lat, zalewalismy już nie jedne skosy betonowe teraz budujemy dom mój i ja bym chciał na skosach ułożyć pustaki z tym że tego jeszcze nie robiliśmy dlatego szukam opinie i rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 11.02.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Jak instaluje się okna dachowe w takim betonowym skosie? Czy w warstwie betonu czy w warstwie krokwi?Jak jest z ociepleniem takiego dachu? Rozumiem, że na beton kładzie się krokwie, na nie deskowanie z papą i na to dachówkę lub blachę. Ocieplenie między krokwie ? Co lepsze styropian czy wełna? A co daje się pod krokwie? Położenie tylko krokwi na beton to mostek cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.02.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Jak instaluje się okna dachowe w takim betonowym skosie? Czy w warstwie betonu czy w warstwie krokwi? Jak jest z ociepleniem takiego dachu? Rozumiem, że na beton kładzie się krokwie, na nie deskowanie z papą i na to dachówkę lub blachę. Ocieplenie między krokwie ? Co lepsze styropian czy wełna? A co daje się pod krokwie? Położenie tylko krokwi na beton to mostek cieplny. Ja będę miał na betonie 20 cm syropianu, dopiero na to krokwie, pomiędzy które planuję dać 15 cm wełny. Zobacz jak to wygląda u Kolegi: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?331684-Dom-w-Kansas-na-przek%C3%B3r-wszystkim-spr%C3%B3buje-wybudowa%C4%87-za-200-tys/page13&highlight=maciuspala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 12.02.2018 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Zastanawiam się jakie plusy niosą za sobą te lane skosy zamiast tradycyjnej zabudowy z KG bo z minusów to na pewno:~większe koszty wykonania~zbędne obciążanie kolejnym betonem fundamentów i ścian~ brak możliwości dotarcia i zlokalizowania ewentualnego przecieku dachu od strony mieszkaniaDodatkowo borąc pod uwagę, że często w skosach sufitowych ludzie robią różne wnęki, światła w zabudowie to lane skosy uniemożliwiają w dużym stopniu aranżację poddasza. Chętnie poznam plusy, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.02.2018 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Zastanawiam się jakie plusy niosą za sobą te lane skosy zamiast tradycyjnej zabudowy z KG bo z minusów to na pewno: ~większe koszty wykonania ~zbędne obciążanie kolejnym betonem fundamentów i ścian ~ brak możliwości dotarcia i zlokalizowania ewentualnego przecieku dachu od strony mieszkania Dodatkowo borąc pod uwagę, że często w skosach sufitowych ludzie robią różne wnęki, światła w zabudowie to lane skosy uniemożliwiają w dużym stopniu aranżację poddasza. Chętnie poznam plusy, pozdrawiam. Zobacz tam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?274817-Skosy-na-poddaszu-lane-czy-GK&highlight=lane+skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 12.02.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Zastanawiam się jakie plusy niosą za sobą te lane skosy zamiast tradycyjnej zabudowy z KG bo z minusów to na pewno: ~większe koszty wykonania ~zbędne obciążanie kolejnym betonem fundamentów i ścian ~ brak możliwości dotarcia i zlokalizowania ewentualnego przecieku dachu od strony mieszkania Dodatkowo borąc pod uwagę, że często w skosach sufitowych ludzie robią różne wnęki, światła w zabudowie to lane skosy uniemożliwiają w dużym stopniu aranżację poddasza. Chętnie poznam plusy, pozdrawiam. Plusy: - oszczędność czasu przy wykończeniu, po za tym płyty KG często pękają na łączeniach - duża akumulacja cieplna co powoduję, że latem na poddaszu nie jest gorąco, - jak wichura zerwie dach, to skosy zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek27072 20.02.2018 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Jak instaluje się okna dachowe w takim betonowym skosie? Czy w warstwie betonu czy w warstwie krokwi? Jak jest z ociepleniem takiego dachu? Rozumiem, że na beton kładzie się krokwie, na nie deskowanie z papą i na to dachówkę lub blachę. Ocieplenie między krokwie ? Co lepsze styropian czy wełna? A co daje się pod krokwie? Położenie tylko krokwi na beton to mostek cieplny. Okno jest montowane na równi z pokryciem dachowym czyli miedzy krokwami . Co do ocieplenia ostatnio sporo czytałem i i ja będę zalewał skosy w ten sposób by między beton a krokwy zmieściło się 20 cm styropianu, 2 razy 10 cm na zakładkę. Między mokre drzewo nie zaleca nikt dawania styropianu a tym bardziej piany bo ono jest wtedy zamkniete a to jest bardzo nie dobre dla drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts