Tedisan 26.01.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Dzień dobry, nie wiem czy ktoś to kiedyś przerabiał ale mam "piękne" parapety z 4 cm lastryko zakotwione w ścianach nad wnękami gdzie umiejscowione są grzejniki (dom z lat 90). Wymyśliłem sobie, że z góry przykleję dociętą z niewielkim zapasem deskę grubości 16 mm, polakierowaną/zawoskowaną, jeszcze nie wiem, ze szczytu dam listewkę 50mm i podkleję od spodu 10mm styropianem (teraz parapet grzeje się od grzejnika i oddaje górą, gdybym przykleił deskę pewnie oddawałby w ścianę. Jak uważacie, taki pomysł ma rację bytu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przy cienkiej desce jest ryzyko że ona się powykręca. Dlatego deski podłogowe są tak poklejone by tego uniknąć. Ale trop jest ok. Na spód i za grzejnik możesz przykleić takie specjalne ekrany (kiedyś to była cienka warstwa styropianiu i folia aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedisan 26.01.2018 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 I to to właśnie jest zagwostka, wykręci taką deskę czy nie? Ona sama też jest sklejana z innych desek ale tylko w jednej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2018 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Jeśli weźmiesz pod uwagę deskę klejoną, to zwiększasz szanse na sukces;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedisan 26.01.2018 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 To jeszcze proszę o pomysł czym to przykleić, coś mocnego w tubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 26.01.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Możesz też użyć grubej (np 16mm) sklejki - odpadnie problem wyginania, zostaje kwestia widocznego przekroju (można okleić naturalnym fornirem, ale to więcej zabawy). Kleić możesz śmiało "czymś mocnym w tubie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts