OldDiver 26.01.2018 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Miałem przegląd pieca. Zawsze dotychczas miałem "kieliszek" w filtrze cały lub prawie cały wypełniony olejem. Po wizycie serwisanta zauważyłem że poziom oleju w filtrze zaczął powoli opadać. Obecnie poziom ustalił się na poziomie ok. 1/4 wielkości "kieliszka". Podczas pracy palnika poziom obniża się tak że zaledwie końcówki filtra są zanurzone w oleju. Po zakończeniu pracy palnika poziom podnosi się do tej 1/4.Czy tak może być ?Czy to nie jest objaw zapowietrzenia / nieszczelności zasilania olejowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 26.01.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Miałem przegląd pieca. Zawsze dotychczas miałem "kieliszek" w filtrze cały lub prawie cały wypełniony olejem. Po wizycie serwisanta zauważyłem że poziom oleju w filtrze zaczął powoli opadać. Obecnie poziom ustalił się na poziomie ok. 1/4 wielkości "kieliszka". Podczas pracy palnika poziom obniża się tak że zaledwie końcówki filtra są zanurzone w oleju. Po zakończeniu pracy palnika poziom podnosi się do tej 1/4. Czy tak może być ? Czy to nie jest objaw zapowietrzenia / nieszczelności zasilania olejowego ? Jeżeli kociól dział to jest ok. Powietrze dostało się podczas wymiany filtra .Jeżeli chcesz się pozbyc powitrza to postukaj w filtr podczas pracy palnika . Czasem podczas wymiany wkładu filtra pojawia się nieszczelność na zaworze filtra . Trzedociągnać dławicę ( jeśli jest ) albowymienić cały filtr. Ale wtedy kocioł czesto przerywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 26.01.2018 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Co to jest ta dławica filtra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.01.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Co to jest ta dławica filtra ? Na filtrze jest pokrętło . Pokrętło jest zamontowane na ośce . Pod pokrętłem na ośce jest nakrętka dociskajaca uszczelnienie ( to jest właśnie dławica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.01.2018 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Czy to jest np. to czerwone pokrętło ?http://tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/filtr-oleju-afriso-ms-500-si-dwururowy-z-gwintem-zewnetrznym-z-wkladem-plastikowym-przeplyw-200-lh-60381,4624/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 15.03.2018 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Z uporem wracam do mojego problemu. Piec znowu stanął. Serwisant (wczoraj) odpowietrzył układ zasilania. Wg niego był zapowietrzony bo na początku odpowietrzania najpierw "szło" powietrze a potem olej. Palnik był zapaskudzony. Wyczyścił palnik, odpowietrzył filtr - cały kieliszek wypełniony olejem. Piec zaczął chodzić. Dzisiaj zaglądam do kotłowni i znowu w kieliszku olej "na dnie". Piec (jak na razie) chodzi.Co z tym poziomem oleju w kieliszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 06.09.2018 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Kilka dni temu uzupełniłem olej do pełnego poziomu zbiornika. Zauważyłem że poziom oleju w "kieliszku" podniósł się do pełna. Czy to znaczy że na poziom oleju w tym odstojniku (kieliszku) ma wpływ poziom oleju w zbiorniku ? Czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts