Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zamiana okuć okien z rozwiernouchylnych na przesuwne pvc

Recommended Posts

Stare okucie trzeba zdemontować i okuć na nowo. Trochę więcej danych o oknie bo jest kilka warunków. Aha, dziurki po zawiasach trzeba jakoś zaślepić, estetyka trochę ucierpi.....

drzwi trasowe rozwierno-uchylne z ruchomym słupkiem, estetyka mało ważna,( za lat studenckich pracowałem w fabryce okien pvc więc temat jest mi bliski), Potrzebowałbym przerobić okno czterosegmetnowe dwa skrajne stale i środek rozwierno uchylny na ruchomym słupku tak żeby jedno skrzydło i drugie rozsuwały się na te poszczególne stałe okna wszystkie 4 segmenty po około 1m szerokosci i 2,4 wysokosci. znalazlem kilka systemow GU lub hautau tylko nie wiem czy mozna je adoptować do tych profili ktore mam, jest to profil aluplast

Nie ma tańszych rozwiązań, zakładając że będzie to wersja bez wspomagania w klamce (najtańsza) to podstawa do kupienia to wózki (2 komplety), prowadnica dolna, prowadnica górna, nożyce na górę skrzydeł (2 szt) . Do tego modyfikacja obwiedniówki skrzydeł tak żeby były okute i spięte dookoła, na dole między narożnikami łączniki z kłami, zaczepy kłów na ościeżnicę. To tak na szybko, jeszcze do tego kilka drobiazgów. Jeśli tego nie robiłeś to odpuść bo łatwo o błąd.

• 1 year później...