arcadiusz 26.01.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Witam, mam takie pytanie czy istnieje jakiś system okuć do okien pvc, który pozwoli zmienić okno rozwierane na przesuwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.01.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Stare okucie trzeba zdemontować i okuć na nowo. Trochę więcej danych o oknie bo jest kilka warunków. Aha, dziurki po zawiasach trzeba jakoś zaślepić, estetyka trochę ucierpi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 26.01.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Stare okucie trzeba zdemontować i okuć na nowo. Trochę więcej danych o oknie bo jest kilka warunków. Aha, dziurki po zawiasach trzeba jakoś zaślepić, estetyka trochę ucierpi..... drzwi trasowe rozwierno-uchylne z ruchomym słupkiem, estetyka mało ważna,( za lat studenckich pracowałem w fabryce okien pvc więc temat jest mi bliski), Potrzebowałbym przerobić okno czterosegmetnowe dwa skrajne stale i środek rozwierno uchylny na ruchomym słupku tak żeby jedno skrzydło i drugie rozsuwały się na te poszczególne stałe okna wszystkie 4 segmenty po około 1m szerokosci i 2,4 wysokosci. znalazlem kilka systemow GU lub hautau tylko nie wiem czy mozna je adoptować do tych profili ktore mam, jest to profil aluplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.01.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Da się, dość kosztowne bo 2 skrzydła. Dużo pracy zdolnego serwisanta. Jedyny problem to miejsce na prowadnice, między skrzydłami a podłogą i górnym glifem. Ta odległość na dole to min. 35-36 mm, na górze trochę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 26.01.2018 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 no własnie koszty, odległość nie ma znaczenia bo okno to narazie stoi na piance i tak naprawde do niego bedzie dostosowane wysokosc posadzki na okucia24 znalazlem cos takiego jak rolki jezdne do skrzydla i komplety prowadnic moze tansze, inne rozwiazania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.01.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Nie ma tańszych rozwiązań, zakładając że będzie to wersja bez wspomagania w klamce (najtańsza) to podstawa do kupienia to wózki (2 komplety), prowadnica dolna, prowadnica górna, nożyce na górę skrzydeł (2 szt) . Do tego modyfikacja obwiedniówki skrzydeł tak żeby były okute i spięte dookoła, na dole między narożnikami łączniki z kłami, zaczepy kłów na ościeżnicę. To tak na szybko, jeszcze do tego kilka drobiazgów. Jeśli tego nie robiłeś to odpuść bo łatwo o błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 26.01.2018 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Jeśli się "da" to reszta "bułka z masłem" dla mnie kwestia tylko ceny i jakieś intrukcjii i drobnej pomocy reszte ogarne sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.01.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Masz instrukcję, kompletuj elementy i zjedz tą bułkę https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiHkOXDxvbYAhUGDCwKHV5oADwQFggoMAA&url=http%3A%2F%2Fftt.roto-frank.com%2Fpl%2Fdownload%2FIMO_119_PL_v0%2F&usg=AOvVaw1dKIXB9DDlGx51MzuO3e-E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 27.06.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 masz instrukcję, kompletuj elementy i zjedz tą bułkę https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahukewihkoxdxvbyahugdcwkhv5oadwqfggomaa&url=http%3a%2f%2fftt.roto-frank.com%2fpl%2fdownload%2fimo_119_pl_v0%2f&usg=aovvaw1dkixb9ddlgx51mzuo3e-e dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts