Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Nie wiem czy dobry dział, ale mam pytanie o otok ledowy, który chce zrobić w salonie. chce umieścić paski ledowe na około salonu,pod sufitem czyli ok 35 mb tego będzie.

Pierwszy problem, największy, jak to zrobić? nie będę miał zabudowy KG, więc nie mogę zrobić żadnej wnęki na paski ledowe, chyba że są jakieś gotowe profile/kształtki które można przymocowac do ściany.

Druga sprawa, źródło światła lepiej by wyglądało jak by świeciło na sufit, czy może na ściany?

Kolego wpisz "profil LED" w google i przebieraj w ofertach. Pamiętaj że przy tej długości będziesz prawdopodobnie musiał zasilić taśmę led z dwóch stron żeby nie było spadków jasności. Do tego zasilacz dobrany do mocy led ale z zapasem.

Co do kierunku świecenia - musisz sam się zastanowić. Przejrzyj zdjęcia w necie, pokombinuj...

Kolego wpisz "profil LED" w google i przebieraj w ofertach. Pamiętaj że przy tej długości będziesz prawdopodobnie musiał zasilić taśmę led z dwóch stron żeby nie było spadków jasności. Do tego zasilacz dobrany do mocy led ale z zapasem.

Co do kierunku świecenia - musisz sam się zastanowić. Przejrzyj zdjęcia w necie, pokombinuj...

Mam wzmacniasz już zamontowany, i tak jak mówisz, z 2 stron zasilanie doprowadzone

Są profile styropianowe, sam będę takie montował. Ale zasilanie z dwóch stron może być dużo za małe. Jesli oczywiście chcesz aby ci to równomiernie świeciło. Sam mam paski po 12mb, ale na 12mb mam w 3 punktach zasilane. U mnie robił Romkon i działa bezproblemowo.

Są profile styropianowe, sam będę takie montował. Ale zasilanie z dwóch stron może być dużo za małe. Jesli oczywiście chcesz aby ci to równomiernie świeciło. Sam mam paski po 12mb, ale na 12mb mam w 3 punktach zasilane. U mnie robił Romkon i działa bezproblemowo.

Elektryk obliczył że na 37m starczą 4 doprowadzenia zasilania, i tak mi zrobił, jednak troszkę mi to koncepcje zburzyło, bo nie wiem czy teraz inteligentny sterownik zdołam pod to podłączyć