Jinikao 27.01.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Witam. Nie wiem czy dobry dział, ale mam pytanie o otok ledowy, który chce zrobić w salonie. chce umieścić paski ledowe na około salonu,pod sufitem czyli ok 35 mb tego będzie. Pierwszy problem, największy, jak to zrobić? nie będę miał zabudowy KG, więc nie mogę zrobić żadnej wnęki na paski ledowe, chyba że są jakieś gotowe profile/kształtki które można przymocowac do ściany. Druga sprawa, źródło światła lepiej by wyglądało jak by świeciło na sufit, czy może na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 28.01.2018 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Kolego wpisz "profil LED" w google i przebieraj w ofertach. Pamiętaj że przy tej długości będziesz prawdopodobnie musiał zasilić taśmę led z dwóch stron żeby nie było spadków jasności. Do tego zasilacz dobrany do mocy led ale z zapasem. Co do kierunku świecenia - musisz sam się zastanowić. Przejrzyj zdjęcia w necie, pokombinuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 28.01.2018 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Kolego wpisz "profil LED" w google i przebieraj w ofertach. Pamiętaj że przy tej długości będziesz prawdopodobnie musiał zasilić taśmę led z dwóch stron żeby nie było spadków jasności. Do tego zasilacz dobrany do mocy led ale z zapasem. Co do kierunku świecenia - musisz sam się zastanowić. Przejrzyj zdjęcia w necie, pokombinuj... Mam wzmacniasz już zamontowany, i tak jak mówisz, z 2 stron zasilanie doprowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.01.2018 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Są profile styropianowe, sam będę takie montował. Ale zasilanie z dwóch stron może być dużo za małe. Jesli oczywiście chcesz aby ci to równomiernie świeciło. Sam mam paski po 12mb, ale na 12mb mam w 3 punktach zasilane. U mnie robił Romkon i działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 31.01.2018 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Są profile styropianowe, sam będę takie montował. Ale zasilanie z dwóch stron może być dużo za małe. Jesli oczywiście chcesz aby ci to równomiernie świeciło. Sam mam paski po 12mb, ale na 12mb mam w 3 punktach zasilane. U mnie robił Romkon i działa bezproblemowo. Elektryk obliczył że na 37m starczą 4 doprowadzenia zasilania, i tak mi zrobił, jednak troszkę mi to koncepcje zburzyło, bo nie wiem czy teraz inteligentny sterownik zdołam pod to podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts