annamaria87 27.01.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 witajcie rok temu kupiłam działkę rod - jak kupowałam piwnioca była SUCHA... problem zaczął się jakoś około czerwca - lipca zaczęło wybijać wodę i z dnia na dzień było coraz gorzej....aktualnie stan wody to około 15cm wysokość piwnicy to około 150cm...nie wiem jak rozwiązać problem:( czytam o jakiś drenażach ale zalezy mi na jak najtańszym kosztem... nie wiem czy w przyszłości nie wybuduje nowego domku więc szkoda mi ładowac kase w ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 27.01.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 le zalezy mi na jak najtańszym kosztem jak Adam Mk pisze.. pokochać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.01.2018 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Kupić pompę do brudnej wody z pływakiem np taką. Wykopać gdzieś w piwnicy (najlepiej w miejscu gdzie najpierw pojawia się woda) studzienkę 70 - 100 cm głębokości średnicy 30 - 40 cm ze ściankami wzmocnionymi byle czym (np siatka podtrzymywana wbitymi w dno prętami zbrojeniowymi, listwami drewnianymi czy po prostu rozparta). Pompę z pływakiem wsadzić tak, by pływak miał luz. Studzienkę przykryć czymś sztywnym, by nikt przypadkiem nie wleciał. Podłączyć do prądu, wąż wyprowadzić gdzieś do ogrodu i to wszystko. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aress5 28.01.2018 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Mam identyczną sytuację. Izolacja od zewnątrz - średnia lub ciężka a więc na kilka razy masy bitumiczne na to styropian i folia kubełkowa. Od środka izoluję tylko masą bitumiczna , ale ja likwiduje piwnice i zostawiam pustą przestrzeń między zaizolowaną podłogą i ścianami a sufitem (podłogą parteru). Myslałem o zasypaniu piwnicy piachem ale nie ma to sensu bo wilgoć może zbierać więc po prostu izoluje z obu stron i zostawiam pustą przestrzeń (po obniżeniu parteru ok. 0,5m ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annamaria87 29.01.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 jak Adam Mk pisze.. pokochać.. interesuje mnie w ogóle informacja czy i jak można coś z tym zrobić A CO DO KOSZTÓW to wolałabym je zminimalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts