Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dla niezdecydowanych inwestorów

BRONZEL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja miałem kiedyś przypadek:

jak poszedłem z dziewczyną kupować baterię prysznicową (do kabiny) do mojego prywatnego mieszkania to prawie na mnie obraziła się, jak wybrałem tylko ze słuchawką, a nie tak jak ona chciała też z "siurkiem". Przecież pod prysznicem nie jest potrzebny "siurek" i w zupełnosci wystarczy sama słuchawka, a o "siurek" to można jeszcze uderzyć się.. :D

Tak więc tutaj w zupełności rozumiem naszego gawędziarza..

przepraszam, ale ten odcinek jest prawie nie na temat... równie dobrze możnaby opisać intymne relacje pożycia małżeńskiego albo zasady oglądania telewizji w domu (w czasie trwania budowy wszystkie sprawy są przecież bardziej lub mniej z nią powiązane). Wnioskuję, że góroliki są bardzo łobrotni i nie dajom plamy na placu budowy. No i wieje nudą...

Przepraszasm katerhasser, ale nie zgadzam się z Tobą. Zakup materiałów budowlanych (wykończeniowych) jest związany z budową.

Sądzę, że autor wątku chciał nas przestrzec przed awanturami, które mogą wybuchnąć podczas zakupów z Żoną. Mąż zazwyczaj chce kupić coś praktycznego, a Żona coś ładnego. I podstawa do awantury gotowe.. :x

to fakt, nawiasem mówiąc, zgadzam się z Zidanem, zakupy najchętniej też zrobiłby sam..już na etapie wstępnego planowania ścieramy się w domu, bo ja, jak większość mężczyzn bardziej skupiam się na funkcjonalności i ekonomicznej stronie produktu, a kobiety zbyt dużo uwagi, energii i pieniędzy poświęcają rzekomym walorom estetycznym (co jest baaardzo subiektywne i często wogóle dyskusyjne).

Ale takie opisy można w nieskończoność tu tworzyć. Zidan zapodał tylko o kiblu, to teraz tydzień mamy czekać na relację o sprzeczce na temat kafelków na ścianie w kuchni?

Liczę, że Zidane już nie będzie opisywał awantur w sklepie lub będą dotyczyć innego tematu. Mam na myśli to, że podstawą awantury nie będą rozbieżności estetyczno-funkcjonalne, lecz przykładowo rodzaj towarów, które moga wygladać w sklepie OK, a po rozpakowaniu (czy też zamontowaniu) okazuja się wadliwe.

Rozumiem, że to jest temat rzeka, niemniej widzę, że w tym wątku opisywane są grupy (rodzaje) problemów, które mogą spotkac potencjalnego inwestora.

...a jak już wszytkie usterki zostaną usunięte i koszt całkowity m2 będzie jak w apartamentowcu przy Łazienkach, to się okaże, że w domu straszy...

no i zaczynamy od nowa: radiesteci, krótkofalowcy, wróżki, cyganki, tarotowcy, odpromienniki itp. Aż znajdzie się jeden mądry, który postawi wreszcie diagnozę:

Pan, Panie Zidan jest jednym wielkim negatywnym ładunkiem pecha budowlanego, który przyciąga wszelkie pechy z okolicy. Wynieś się Pan na pustynię i nie narażaj sąsiadów, bo plagi zlatujące do Pana z całego kosmosu mogą mieć skutki odpryskowe na otoczenie. Nieetycznym byłoby narażać nań bliźnich...