Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dla niezdecydowanych inwestorów

BRONZEL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też się nie śmieję jeno ździwienie wyrażam. Olbrzymie. Po prostu nie wydaje mi się to możliwe.

Natomiast zamiast grubego tynku to może taniej wyjdzie dać styropian? Od razu ma się przerwę na wietrzenie? No chyba że ten porotherm ułożlili jeszcz tak że ząbki są poziomo a nie pionowo ;)

Sorki, ale ja polewam. :lol:

BRONZEL jeżeli to rzeczywiście nurt autobiograficzny toś się dużo na jednej budowie nauczył.

Swoją drogą nakupić se PTH i nie obejrzeć nawet na reklamówce jak to się układa, a potem dziwić się wykonawcy, że chciał izolacyjność między styropianem, a PTH polepszyć. No, no...

Ja też NIE ROZUMIEM :o

To znaczy, znając ekipy, wierzę że są ludzie, którzy mogli tak zacząć budować, ale kto im pozwolił to kontynuować i tak skończyć ???!!!

Rozumiem, że inwestor nie ma obowiązku znać się na sztuce budowlanej, ale istnieją pewne granice ignorancji inwestora !!!

Zamówić cegłę, która ma w nazwie Pióro+Wpust i nawet nie pomyśleć, zanim pan Olek nie wygłosił swojej kwestii, co to znaczy pióro i wpust ?

Trudno uwierzyć... Sorki, ale to tak jakbyś poszedł kupować cokolwiek, czego w życiu nie kupowałeś, i nawet się nie zastanowił jak to wygląda i czy powinieneś wziąć do tego siatkę na zakupy czy raczej kanister a może klatkę. Blamaż totalny.

To zwykła podpucha. Z podsumowań BRONZELa widać że zna się na rzeczy . Czyta się to jak dobrą powieść sensacyjną i dziw bierze że tyle nieszczęść spadłao na jednego inwestora.

Być możę niektóre wątki są prawdziwe ale reszte to fikcja literacka.

Paty.

Marty, a ty lepiej uważaj bo BK P+W ma dłuższe bloki niż PTH P+W co nie oznacza, że jak trafisz na Pana Szymka to on nie wystawi BK ząbkami do wiatru, żeby się lepiej tynki trzymały. :lol: :p :lol:

No sorki nie mogę, BRONZEL, a gdzie po drodze Szymek ci PTH domawiał no bo chyba zabrakło jak tak budował.

EEeee, a może nie no skoro tak cię przykasował to może rzeczywiście była uczciwa cena bo tego PTH z zaprawą ciepłochłonną musiało być ze 2 razy więcej i nam tu uczciwego wykonawcę obsmarowujesz, który tobie dom pasywny postawił.

Znaczy na eksploatacji przyoszczędzisz. 8)

No ale zobaczymy co z poszyciem dachu. :roll:

Wiecie co - tak sobie pomyślałem i mi wyszło że zażartowałem ale to może rzeczywiście byłby dobry sposób na dom pasywny - porotherm ząbkami na zewnątrz i do tego przyklejony styropian. Od środka to oczywiście trzeba by dać folie paroszczelną żeby ściana nie oddychała i tą drogą ciepła nie traciła. Do tego 0 otworów okiennych a przy wejściu coś a la wejście do igloo - i dom pasywny jak nic. ;)